2013. április 16., kedd

Mira 12 hónapos, azaz 1 éves

Milyen gyorsan eltelt ez az egy év! Könnyek gyűlnek a szemembe, ahogyan e pár sort írom. Szinte olyan, mintha minden tegnap történt volna. Egy év, 12 hónap, 52 hét és pár nap. Ha visszatekintek , akkor nagyon kevésnek tűnik, ha előre, akkor pedig hosszúnak.

12 hós, azaz 1 éves méreteid
hossz: 74cm
súly: 8040g

fej: 44cm
törzs: 47cm
Ruha méreted 74, pelusból 3-as méretet hordasz változatlanul.


Ilyen vagy 12 hónaposan

Mozgásod
Nagyon ügyesen kúszol már.Egyre többet emelgeted a popódat is közben. Alakul a dolog!

Fürdés
Szívesen játszol a kádban. Most már nem feltétlenül kell ott lennem, elvagy a nagyokkal is.

Alvás
Továbbra is változó. Volt kb 2 hét, amíg elkényeztettél. Este 8-9 körül elaludtál, és csak hajnali 5-fél6 körül ébredtél. De aztán kb 1-2 hete véget vetettél eme jó világnak. Sztem beindultak a felső kettes fogaid mind2 oldalon, így ismét visszatértél az 1, néha 2 ébredéshez. Napközben kétszer alszol, főleg akkor, ha 6 órakor kelsz reggel, mint ma. Ha sikerül visszaaltatni, és elalszol 9ig, 10ig, akkor elég egy alvás is. De ez utóbbi a ritka.

Evés
Továbbra is mindegy, h mi kerül a tányérodra. Mindent nagyon szívesen megeszel. Sőt ha látod, h mi mást eszünk, akkor heves reklamálásban törsz ki. Akkor is, ha te nem eszel, bár ettél, de látod, h más eszik, és neked nem ad. Éktelen sikítással jelzed, h mit képzelünk mi, h kihagyunk a jóból. és iszonyatos mennyiséget képes vagy megenni.

Játék
csak ismételni tudom amit 1 hónappal ezelőtt írtam: Imádsz bohóckodni a nagyokkal. Nagyon igényled, h veled fgolalkozzunk. Szereted a cipzárt fel-le huzogatni.

Beszéd
Új szó az eddigiekhez a ádá. Ezzel jelzed, ha kérsz valamit.

Fogak
Nem bújt ki újabb fogad ebben a hónapban.

Ezeket tudod már
Pogácsa sütés és pá-pá intés. (9hó)
Csip-csip csóka, kerekeset-böködőset (10hó)
Mindenkit megmutatsz. Ha vmit kiszemelsz, és szeretnéd azt is mutatod, és mondod, h ádá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése