2013. szeptember 12., csütörtök

Házi nutella recept

Hozzávalók 500 grammhoz:

200g mogyoró(pörkölt és sótlan természetesen
170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor 
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor - holland
1 csipet só - csökkentett nátrium tartalmú
 
 
 

Elkészítés:

 
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.


Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült
 
 
Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
 
A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből  egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lesz. 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése