2013. december 21., szombat

Mira 20 hónapos

20 hós méreteid:
hossz: elmaradt a mérés :(
súly: 10000g

Ruha méreted 80, pelusból 4-as méretet hordasz változatlanul.

Ilyen vagy 20 hónaposan

Mozgásod
Egyre ügyesebb vagy. Meg se látni, hogy késve indultál áll. Vagy legalábbis nekem nem tűnik fel. A Csicsergőn tanult Mackó, mackó ugorjál... kezdetű dalt nagyon szereted, és hatására próbálkozol a kétlábon ugrálással. Ami persze inkább még a rugózásra hasonlít. Mivel minden nagytesó táncol, és kivétel nélkül szinte minden táncversenyre jössz velünk, ezért már a tánccal is megpróbálkozol. Aranyosan forogsz körbe körbe. Ígérem mindkettő produkciódat megörökítem.


Alvás
Nem változott az előző hófordulós bejegyzéshez képest. A rendszer kialakult, működik, feltéve, ha minden jól alakul, nem kell felkelteni téged du, vagy nem ébredsz velünk reggel. Ez utóbbi jó, mert akkor a nagyok útba indítására tudok koncentrálni,

Evés
Ez is változatlan. Annyi az új, hogy Mikuláskor kikerülhetetlenné vált a csoki adása. Ennek köszönhetően bővült a szókincsed is, a csoki totíííííí szóval. Így, hosszan elnyújtva, és földöntúli örömmel kimondva. :))

Játék
Bármivel, bárkivel szívesen játszol. Imádsz a nagyokkal kergetőzni, nagyokat kacagsz közben.

Beszéd
Vikinek bármit szívesen megismételsz amit mond neked. Sokszor csak sorolja a szavakat, és te mondod utána éppen ahogy sikerül. Persze nem mindet használod. Amiket használsz is azokat a következők:
apa, anya, totííí=csoki, mámmá=cumi, étel, mama, tui=túró rudi, ama=almalé, tea, pü=ha bekakiltál
Hirtelen ennyi jutott az eszembe, igyekszem bővíteni, mert még biztosan van, csak most nem jut az eszembe.

Fogak
Nem nőtt újabb fogad, 12 van továbbra is.

 Ezeket tudod már
Pogácsa sütés és pá-pá intés. (9hó)
Csip-csip csóka, kerekeset-böködőset (10hó)
Mindenkit megmutatsz. Ha vmit kiszemelsz, és szeretnéd azt is mutatod, és mondod, h ádá. (12hó)
Megmutatod a testrészeidet. Fej, haj, szem orr, száj, nyelv, fül, kéz, cici, pocak, láb. Mutatod, hogy hol a pelus, hova kakiltál. (16 hó)
Járunk Csicsergőre, ismételgeted az ott tanultakat. Tik-tak jár az óra...,  Klipp és klapp, és az Így mennek a gyerekek...(18 hó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése