2014. február 5., szerda

Nyílt nap - iskola érettségi vizsgálat

Múlt szombaton volt Rami leendő, nagyok mostani  sulijában nyílt nap. Rami nagyon jól érezte magát. Hétfőre iratkoztunk fel az iskola érettségi vizsgálatra. Szerencsére az ismerős tanító nénihez kerültünk. Ő készítette fel Vikit is a felvételire magyarból, amikor 2.-os volt. Mert Viki az első 2 osztályt másik iskolában végezte, és nagyon angy volt az olló (szerintem most is az) a 2 iskola között. Szerencsére Viki sikeresen vette az akadályt, sőt azóta is nagyon jól teljesít!
Jövőre ez a tanító néni lesz az egyik első osztály osztályfőnöke. Rami is örömmel fogadta, hogy vele kell játszania. Miután végeztek a feladatokkal, kikísért Andi néni a lépcsőkig, és ott elmondta, hogy Rami, idézem őt: "szó szerint ette a feladatokat". Nagyon okosan és ügyesen csinált mindent. Egyedül a születésnapját nem tudta, de azt megmondta, hogy elmúlt már 6 éves. Illetve a finommotorikát említette mint fejlesztendő területet. Ismer, így tudja, hogy fogok Ramival foglalkozni. Remélem simán bekerül a suliba. Egyébként azért van ez a megmérettetés, mert elég felkapott, elismert iskola, és nem önkormányzati, hanem minisztériumi fenntartású. (Bár most már mindegyik ilyen :))) ) Magyarul nincs körzete, így megteheti a válogatást.

2 megjegyzés:

  1. Elméletileg akkor sem lehet előre iskolaérettségi tesztet csináltatni a gyerekekkel. Bár akkor nem tudom mi alapján szűrnék, hogy egy gyerek alkalmas-e speciális osztályba. Kéttannyelvű vagy sakk-logikai... Gratulálok rami eredményéhez!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Igen, nem lehetne, de muszáj vhogy válogatni.

    VálaszTörlés