2012. szeptember 21., péntek

Mira 5 hónapos

Nagyon szalad az idő! Mit szalad! Rohan! Olyan, mintha tegnap születtél volna, és már 5 hónapos vagy! Pontosabban ma 5 hónapos és 5 napos. Ééés ma van az első névnapod!

5 hós méreteid hossz: 62cm súly: 6140g fej:42cm törzs: 44cm
Ruha méreted 68, 2-es pelust hordasz.

Ilyen vagy 5 hónaposan
Mozgásod
Már kétszer sikerült hátadról a hasadra is fordulnod. Sajnos egyszer sem láttuk a technikádat, csak a végeredményt jelezted keserves sírással, mivel még mindig nem csíped a hason levést. Először csak a játszószőnyegeden fordultál át, hogy megszerezz vmi kiszemelt játékot. Sztem másodszor is ez volt a célod, csak kicsit elszámoltad magad, és a TV szekrény alatt kötöttél ki. Fényképet nem csináltam, mivel olyan keserves sírásban törtél ki, ugyanis beszorult a popsid.
Kedvenc elfoglaltságod még a lábikóid rágcsálása. Kb 2-3 hete jöttél rá, h a kezeiden kívül a lábaidat is meg lehet enni. Már nyúlsz a játékaidért, felveszed őket a földről. Sőt sokszor gyakorlod már a csipegetést a mutató és a hüvelykujjaddal. Igaz nem mindig sikerül így megfognod amit kinéztél magadnak. Szopizás közben változatlanul járnak a lábaid. Hol csak az egyik, hol mindkettő, sőt sokszor a kezed is.

Fürdés
A maszirozasok sajnos elég sokszor elmaradnak, mert sajnos este a nagyok miatt mindig rohanás van. A fürdőkádadban felfedezted, h nemcsak a lábikóiddal lehet fröcskölni a vizet, hanem a kezeiddel is.

Alvás
Még mindig messze vagyunk az éjszaka átalvásától. Este legtöbbször 9 körül alszol el, nagyon ritkán 9 előtt. Utána nem tudom mitől függően, de vmikor 12 és 3 között kelsz szopizni. Majd 6 körül. Ha korábban ebredsz, akkor kelsz 4 korul is enni. Éjjel elég az egyik cici is, de reggel már kéred mind2t. Ha szerencsém van, akkor még 9 körülig visszaalszol, de ritkán fordult elő ez mostanában. Majd de. alszol egyet, néha csak rövidet, de pl ma majdnem másfél órát aludtál de. Délután is inkább 2 rövidet alszol. Egyet közvetlenül ebéd után, egyet pedig olyan 5-6 óra körül. Fürdeni 8 óra körül szoktunk.

Evés
Továbbra is igény szerint szopizol, ezért nem tudom hányszor eszel egy nap. Délben is kell pótlás, általában 90ml, és du. 4-5 óra körül kapsz vagy este szintén, ami 90ml körül szokott lenni. Egyébként elég a cici. Megkóstoltattalak a gyümölccsel is, így ha du. adtam, akkor este már nem kellett a pótlás. Sokszor délelőtt kapod a gyümölcsöt, akkor délben elég a cici. Néha du. tejpépet adtam, viszont akkor este nem kaptál semmit.

Játék
Továbbra sem játszol el magadban hosszú ideig. Általában a reggeli órákban vagy el magadban hosszabban. Érzékenységed továbbra is megmaradt, aki valamiért nem szimpatikus, és hozzád szól, akkor eltörik a mécses.

Beszéd
Az énekelgetésen és bürrögésen kivül mást nem "mondasz". A bürrögésre a Martin tanított meg. Sokszor éjjel is így jelzed, hogy hahó anya, én fenn vagyok már, ébredj te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése