2012. október 22., hétfő

Mira 6 hónapos, azaz már fél éves!

Hihetetlen, hogy repülnek a hetek, hónapok. Még csak most írtam rólad, hogy 5 hónapos lettél, és holnap lesz egy hete, hogy betöltötted a 6.hónapot!

6 hós méreteid
hossz: 65cm
súly: 6570g
fej:42cm
törzs: még nem mértem
Ruha méreted 68, 2-es pelust hordasz.

Ilyen vagy 6 hónaposan

Mozgásod
Ez nem fejlődött az elmúlt hónapban látványosan. Elfordulsz mindkét irányba, de hasra nem akarsz még fordulni. Miért is tennéd, hiszen ugyanúgy mint a nagytesóid anno, te sem szereted továbbra se a hason fekvést. Persze a gonsz anya, azaz én, majdnem minden nap letesz hasra, h erősödjön a hátad. Hasizomból próbálsz felülni az ölünkben, illetve pár másodpercig megülsz, ha felültetünk. Persze tudom, ez nem szerencsés, de utálsz már feküdni, és ebből a szemszögből jobban tetszik a világ. Azért nem engedjük sokszor és sokat. Szopizás közben továbbra is folyamatosan járatod a lábad.

Fürdés
Ma újrakezdtem a masszírozást, próbálom rendszeresíteni, ha nem is minden nap, de hetente többször szeretnék időt szakítani rá. Fürdés közben a követ mindig eláztatod, Viki a taki néni, aki összetörli utánad a rengeteg vizet. :)
7 órakor óramű pontossággal, nyűgösködéssel jelzed, hogy hahó, menjünk fürdeni! :)

Alvás
Továbbra is fényévekre vagyunk sajnos az éjszaka átalvásától. Este legtöbbször 8-9 körül alszol el. Utána vmikor 11-12 körül, 3 körül és 6 körül kelsz szopizni. Persze, mostanában, volt, h óránként keltél. Elkezdtük kedden a főzeléket is, nagyon remélem, hogy hosszú távon pozitív változást hoz  ahozzátáplálás az alvásodban. Nappal de. 10 körül alszol el, és van, h délig is elalszol. Ha csak 11ig, akkor fél2 körül sikerül elaltatni, és 4ig, fél 5ig alszol, de ha délben ébredsz, akkor nehezebb, inkább 3 körül alszol el. Ez akkor rossz, ha tanítvány van. De nem szívesen ébresztelek emiatt 11kor. Néha, este 5 urán is alszol még egy órácskát, de jobb, ha nem, mert akkor 8-fél9 körül elalszol. Magadtól sosem, maximum az autóban, ittben általában Viki ölében sikerül elaludnod.

Evés
Az igény szerinti szopi megmaradt, de kiegészült a főzelékkel és most már rnedszeresen a gyümölccsel is. Ígényled is. A tápszert nem is nagyon fogadod el pótlásként. (én hülye a Glamour napokon vettem a Müllerben egyet, de minek?????, még van egy bontatlan 0+os)  Délig csak szopi, délben szopi után főzelék, majd alváshoz megint szopi, du. szopi, utána gyümölcs, este szopi után vagy maradék főzelék, vagy tejpép, vagy tápszer, majd alváshoz megint szopi, és éjjel is csak szopi. Napközben mindezeken felül van jópár extra, megnyugtató szopi is. :))

Játék
Szereted ha mondókázok neked, illetve, ha valaki foglalkozik veled. Az önálló játékot gyakoroljuk, de nem igazán megy. Csörgökkel, plüssökkel eljátszol, pontosabban elrágcsálod őket. És a babatornáztató, vagy minek hívják, az is nagy sláger. Talán azzal vagy el a leghosszabb ideig. Már gondolkodtam azon, h ne und meg, veszek egy másikat is. :))

Beszéd
Változatlanul szívesen hallatod a hangod. De nem bővitetted a repertoárodat még, maradt a bürrögés és énekelgetés. Ja és a reklamálás, ha valami nem tetszik. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése