2013. január 18., péntek

Mira 9 hónapos


Gondolatok a 9 hónapos királylányunkról.

9 hós méreteid 
hossz: 70cm
súly: 7520g

fej: 45cm
törzs: megint nem
Ruha méreted 68-74, még tart az 1-én felbontott 2-es pelus, ami bőven jó rád. Mivel van itthon 3-as, ezért már nem veszek 2-est többet.


Ilyen vagy 9 hónaposan

Mozgásod
Továbbra is szépen komótosan haladsz ezen a téren. Egyre többször fordulsz hasra, és egyre hosszabb időt tartózkodsz úgy. Próbálod megszerezni a játékot, sőt már forgolódással a szőnyeget is elhagytad. Bár ez utóbbi eddig csak egyszer fordult még elő. Egyszóval, ha lassan is, de azért fejlődik a mozgásod.

Fürdés
Szeretsz a nagyokkal pancsolni, de fontos az én jelenlétem is számodra.

Alvás
Mostanában nem írtam róla, de napközben magadtól alszol el. Amióta anyu itt van, azóta a mózeskosarad felköltözött az emeletre, és napközben az ágyunk közepére van állítva. Itt alszol délelőtt kb másfél-2 órát, és délután pedig 2-3, de volt hogy 4 órát is. Az éjszakáid változatlanok. Hol jobbak, hol kevésbé azok, de a 2 ébredés az alap. Ha elalszol fél 9 körül, és nem ébredsz meg 9-fél10 körül, akkor éjfélkor és 4kor kelsz. Ha megébredsz, akkor 2-kor és 6kor. Viszont mostanában ha mi kelünk, te is kelsz általában.

Evés
Igény szerinti szopi a meghatározó még mindig. Délben felváltva kapsz általam főzött pempőt és üveges bébiételt. Du. gyümölcsöt kapsz, ami szintén vagy friss, vagy üveges.

Játék
Nagyon szereted, és igényled a foglalkozásokat. De egyre hosszabban vagy el egyedül is. 

Beszéd
A ba-ba-ba-ba mellé a dá-dá-dá is társult. 

Fogak
Maradt a 2.

Ezeket tudod már 
Pogácsa sütés és pá-pá intés. Ez utóbbival Martint tisztelted meg először 3 napja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése