2012. szeptember 28., péntek

Fogyókúra 5. nap

Mozgás szempontjából az eddigi legsikeresebb. Ugyanis megemeltem 250re (25*10re) az adagom, és délelőtt is csináltam a sorozatot, így összesen 500at nyomtam le, vagyis ültem fel. :)

Reggeli
1 zsemle, Csabai, májkrém, paprika, paradicsom

Tizórai
szokásos kávé és 1 óriás pöttyös

Ebéd
Karfiolkrémleves, tarhonyás hús, almakompót

Uzsonna
Müzli joghurttal

Apró örömök és egy felismerés

Most úgy érzem magam, mint a Kinder Pingui reklámban, mikor az anya egy szelettel lehuppan. Különbség csak annyi, h én egy tál joghurtos müzlivel teszem uezt, és még itt van előttem az iPad, és pötyögöm rajta ezt a bejegyzést.

Csekély másfél óra alatt sikerült a 18 ablakomból 7et tisztává varázsolnom. Ja és ebben a 7ben van egy dupla ablak, oké, annak egyik felével reggel már végeztem, és 2 erkélyajtó, amelyikből az egyik dupla. Mindemellett 2 tükröt is megszabadítottam Rami kézlenyomataitól. Ja és a lenti mosdó is csillog. :) Még mielőtt bárki azt hinné, nem pályázok a munka hőse címre, egyszerúen jó érzés, h haladtam a házi munkával. És mindeközben rájöttem vmire.
Mira átalussza szinte az egész du.t (mostanában fél2től általában 5ig-fél6ig-6ig attól függ, h jön ki nála a lépés), h én tudjak tanítani, pénteken kicsit rendbeszedni a lakást, viszont cserébe kéri tőlem a délelőttöket, h csakis kizárólag vele foglalkoztak, és ne holmi ebédcsinálással vegyem el tőle az időt. És milyen igaza van!

Mit főzzek 7végére és jövő 7en?

Ma nincs leves, így készitek karfiolkrém levest a tarhonyás hús mellé. Ebből marad holnapra. Holnap sztem borsófőzeléket csinálok virslivel, amiből marad 7főre.

Vasárnapi menü
Húsleves, hortobágyi húsos tészta

Ezt esszük kedden is.

Szerdán daragaluska leves és rakott kel lesz a menü, amiből marad péntekre is.

Csütörtökön sütőtök krémleves és mákos/sajtos-tejfölös tészta.

Fogyókúra 4. nap

Reggeli
1zsemle felvágott, paprika, paradicsom

Tízórai
müzli tejjel, túrórudi óriás

Ebéd
Sárgarépa krémleves, káposztás kocka

Uzsonna
müzli joghurttal
Mozgás
Délelőtt pár baba-mama tornagyakorlat Este 200hasizom

2012. szeptember 27., csütörtök

Fogyókúra 3. nap

Reggeli
1zsemle, felvágott, paprika, paradicsom

Tízórai
natúr sült husi

Ebéd
Srépakrémleves, tarhonyás hús

Uzsonna
joghurt, muzli, alma Mivel 16ora után nem eszek, ezért vacsi nincs. És rengeteget iszom. Mivel utolért a nátha, nem is kicsit, így a napi mozgás elmaradt. Amit nagyon sajnálok, de olyan a fejem mint egy hordó. Levegőt is alig kapok, fáj a fejem, torkom, folyamatosan könnyezik a szemem.

2012. szeptember 25., kedd

Fogyókúra 2. nap

Reggeli
1db zsemle felvágottal, paprikával, paradicsommal

Tízórai
1 mákos kifli, kávé szokásosan

Ebéd
krumpli leves, káposztás kocka

vacsora
müzli tejjel

mozgás
200(20*10) hasizomgyakorlat

Mai menü

Ma krumplilevest főztem és káposztás kockát. Hnap maradék répaleves és tarhonyás husit készitek.

FELMONDOK!

Nem is tudom, h hol kezdjem. Talán ott, h elég volt, én ezt nem tudom/bírom/akarom tovább csinálni. Elegem van a háztartásból, abból, h sosem tudok a végére érni, vagy ha egy kicsit is úgy érzem, h na igen, vége, akkor kezdődik az egész előlről.

Ugye főzni azt muszáj, h ne halljunk éhen. 2 napra főzök, egymás után 2 nap, így van általában 2 nap szünet. (fő a változatosság, h ne kelljen 2 nap ugyanazt enni egymás után)
Emellett ott a mosás. Ami még nem is olyan nagy gond, mert a gép az kimos, a teregetés az már neccesebb Mira mellett, de még az is megoldható. Na de ott a vasalás, ami ugye nem 10 perces munka. És csak nő, és nő, és nő a kupac.
És mindezek mellett a takarítás. Ááá nem is folytatom!

2012. szeptember 24., hétfő

Mit főzzek ma?!

Már múlt hét óta készülök elkezdeni ezt a posztsorozatot, azért mert nagyon sokszor nem tudom mit főzzek ebédre. Így amikor nem lesz ihletem, akkor legalább innen tudok mazsolázni. Előre bocsátom, h ha tehetem 2 napra főzök, h legyen másra is időm.

múlt héten ezek voltak
Répás leves (víz, leveskocka, répa, és tészta), Rizsfelfújt
sóska
(levesre nem emlékszem)
Kebab(csirkemell, kebab alap, pita)

Mai menü
sárgarépa krémleves, sült csirkecomb, krumplipüré

Fogyókúra 1. nap

Rájöttem, h muszáj leirnom, mit és hogyan csinálok, h tudjam, h hol lehet a hiba.
Reggeli
Egy szelet barna kenyér, fele májkrémes, másik felére felvágotatt raktam. Paradicsom, paprika. És egy nagy bögre tea.
Tízórai
Egy tejhabos kávé fahéjjal (leszoktattam magam a tejszínről és a cukorról, de kellett vmi íz helyettük, ami nem hizlal :)))) )
11órai :)
Egy Activia müzlivel, és egy Győri édes jó reggelt keksz

Mozgás
Még semmi (pironkodó smile)

Itt tartok most.
Ebéd
répaleves, alma
Uzsonna
2tojasos rántotta
Késő du. séta kb. fél óra.

2012. szeptember 23., vasárnap

Az a bizonyos utolsó csepp

Elég volt!!! Utálom igy magam! Hiába vagyok közel a verseny súlyomhoz,sajnos ez nem látszik. Mivel 10cm uszógumi ölel körbe. Ma döbbentem rá, h semmi ruha nem áll jól. Alakformáló fehérnemű szóba se jöhet. Attól még a tükörből a 10cm felesleg mosolyog vissza rám. Holnaptól szigorú diéta. No édesség, és 18 óra után no kaja. És Mirától függően minden nap torna. Cél, h visszanyerjem a régi alakom.
súly:55kg, derék:81cm, csípő:91cm, has ugyanennyi(pironkodó smile), mell:95cm(oké, szoptatok)

2012. szeptember 21., péntek

Mira 5 hónapos

Nagyon szalad az idő! Mit szalad! Rohan! Olyan, mintha tegnap születtél volna, és már 5 hónapos vagy! Pontosabban ma 5 hónapos és 5 napos. Ééés ma van az első névnapod!

5 hós méreteid hossz: 62cm súly: 6140g fej:42cm törzs: 44cm
Ruha méreted 68, 2-es pelust hordasz.

Ilyen vagy 5 hónaposan
Mozgásod
Már kétszer sikerült hátadról a hasadra is fordulnod. Sajnos egyszer sem láttuk a technikádat, csak a végeredményt jelezted keserves sírással, mivel még mindig nem csíped a hason levést. Először csak a játszószőnyegeden fordultál át, hogy megszerezz vmi kiszemelt játékot. Sztem másodszor is ez volt a célod, csak kicsit elszámoltad magad, és a TV szekrény alatt kötöttél ki. Fényképet nem csináltam, mivel olyan keserves sírásban törtél ki, ugyanis beszorult a popsid.
Kedvenc elfoglaltságod még a lábikóid rágcsálása. Kb 2-3 hete jöttél rá, h a kezeiden kívül a lábaidat is meg lehet enni. Már nyúlsz a játékaidért, felveszed őket a földről. Sőt sokszor gyakorlod már a csipegetést a mutató és a hüvelykujjaddal. Igaz nem mindig sikerül így megfognod amit kinéztél magadnak. Szopizás közben változatlanul járnak a lábaid. Hol csak az egyik, hol mindkettő, sőt sokszor a kezed is.

Fürdés
A maszirozasok sajnos elég sokszor elmaradnak, mert sajnos este a nagyok miatt mindig rohanás van. A fürdőkádadban felfedezted, h nemcsak a lábikóiddal lehet fröcskölni a vizet, hanem a kezeiddel is.

Alvás
Még mindig messze vagyunk az éjszaka átalvásától. Este legtöbbször 9 körül alszol el, nagyon ritkán 9 előtt. Utána nem tudom mitől függően, de vmikor 12 és 3 között kelsz szopizni. Majd 6 körül. Ha korábban ebredsz, akkor kelsz 4 korul is enni. Éjjel elég az egyik cici is, de reggel már kéred mind2t. Ha szerencsém van, akkor még 9 körülig visszaalszol, de ritkán fordult elő ez mostanában. Majd de. alszol egyet, néha csak rövidet, de pl ma majdnem másfél órát aludtál de. Délután is inkább 2 rövidet alszol. Egyet közvetlenül ebéd után, egyet pedig olyan 5-6 óra körül. Fürdeni 8 óra körül szoktunk.

Evés
Továbbra is igény szerint szopizol, ezért nem tudom hányszor eszel egy nap. Délben is kell pótlás, általában 90ml, és du. 4-5 óra körül kapsz vagy este szintén, ami 90ml körül szokott lenni. Egyébként elég a cici. Megkóstoltattalak a gyümölccsel is, így ha du. adtam, akkor este már nem kellett a pótlás. Sokszor délelőtt kapod a gyümölcsöt, akkor délben elég a cici. Néha du. tejpépet adtam, viszont akkor este nem kaptál semmit.

Játék
Továbbra sem játszol el magadban hosszú ideig. Általában a reggeli órákban vagy el magadban hosszabban. Érzékenységed továbbra is megmaradt, aki valamiért nem szimpatikus, és hozzád szól, akkor eltörik a mécses.

Beszéd
Az énekelgetésen és bürrögésen kivül mást nem "mondasz". A bürrögésre a Martin tanított meg. Sokszor éjjel is így jelzed, hogy hahó anya, én fenn vagyok már, ébredj te is!

2012. szeptember 13., csütörtök

Nagyokról

Martinnak jól indult a tanév, 7főn megkapta első 5ösét kémiából. Hasonló folytatást kívánok neki. Viki nehezebb eset,neki új minden, kivéve a német tanárját, aki egyben az osztályfőnöke is lett. Kiváncsi vagyok, hogy fogja venni kisgimnazistaként az akadályokat. Rami középsős, szerencsére nem alkalmazza rájuk az óvónő az új törvényt, így nem kell mennie jövőre suliba. Nagyon nem szeretném.

Mira ügyesedik

Kb 1-másfél hete fedeztük fel, h Mira hallgat a nevére. Szólongattuk, és figyelt. Azóta gyakoroltatják a nagyok vele. :)) Másik új tudománya, h előszeretettel húzza fel a tappancsait, és azokat rágcsálja. Sokszor zoknit kell cserélni. És ami a legnagyobb szó, h egyre hosszabb ideig van el magában. Sőt kedden elaludt a pihenőszékében! Bár sokszor sírva fakad játék közben, de rájöttem, h akkor, amikor vmit szeretne, de nem éri el. Éjszakáink változóak, hol csak egyszer, hol 2szer-3szor ébred. De rájöttem, h semmi összefüggés nincs az elfogyasztott kaja mennyiséggel.

2012. szeptember 11., kedd

Első hét a suliban

Nehéz a reggeli kelés. 6 órakor kapcsol be a TV. Mindenki szívesen maradna még az ágyban. Szerencse Anett viszi a nagyokat, Robi pedig Ramit. Mira mellett nagyon be kell osztani az időmet. Ha olyan napja van, akkor matricababát játszik egész nap, és képtelenség bármit is csinálni. Ha sikerül elaltatni, akkor gyorsan nekiállok a leghalaszthatatlanabb munkának, ami a nagy változatosság kedvéért vagy a főzés, v a vasalás. :))) A takarítás marad a legutoljára, sajna. De abban 7végén segítenek a nagyok. Most is dünnyög már a kisasszony, követeli, h vegyem ki a babakocsiból. Magától sajna eddig egyszer aludt el, tegnapelőtt a pihenőszékében mesenézés közben. :))

Plitvicei tavak

Suli előtti utolsó hétvégénket másik 5 családdal a Plitvicei tavaknál töltöttük. Sajnos a rossz idő miatt a tavakból semmit sem láttunk. Pénteken mentünk, akkor még jó idő volt, viszont szombat hajnalban elkezdett esni az eső. Napközben nemcsak esett, hanem folyt! Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, jó kis csapatépítő tréning volt. Mivel vasárnap reggel is esett még a köd, ezért elindultunk haza.

2012. szeptember 5., szerda

Rövid összefoglaló az elmúlt időszakról

Evita lecsengett, szép volt, és sztem örök emlék marad Martinnak. Ugye aug. 19én elvittem Martint anyuhoz, így megint 1 hét 3 gyerekes lét következett. Sajna úgy értem este haza, h Mira náthás lett, nem is kicsit, így szinte egesz éjjel fél óránként- óránként az orrát szívtam, ill. szopizott. Utána 2 napig elég volt a csak szopi, de aztán ismét elkezdte követelni a pótlást. Ennél nagyobb baj ne legyen. 24én jött unokatestvérem lánya Laura, és a baráti társaságunkkal együtt Karneváloztunk. Rami és Viki Andival fel is vonult. 25én Vikinek fellépése volt egy falunap, utána meghívtak egy tánctársáék beszélgetni. Nagyon jól éreztük mi felnőttek magunkat és a gyerekek is játszottak egyet. Majd készültünk a sulira, és a hosszú hétvégi kiruccanásunkra, amiről majd egy következő postban írok.