2012. november 20., kedd

Mira 7 hónapos

Az idő megállíthatatlanul szalad. Tegnap válogattam össze a fotókönyvhöz a fényképeket, közben nosztalgiáztam kicsit a születésedről. Olyan, mintha az egész tegnap történt volna. És már 7 hónapos kiscsaj vagy. Döbbenet. Az egészben az a legrosszabb, h szívem szerint átélném mégegyszer, sőt még sokszor ezt a csodát, de az eszem megálljt parancsol. Kész ennyi. Szomorúsággal tölt el, de mikor mélyen belegondolok, tudom, h nem bírnám fizikailag még egy gyerkőc életének egyengtését. Boldog vagyok, h TE, TI vagytok nekem, és élvezettel töltök el veletek minden egyes másodpercet.


7 hós méreteid
hossz: 70cm (igen csak belehúztál, 5 cm-t nőttél 1 hónap alatt!)
súly: 7000g (a súlyod is majdnem fél kg-t gyarapodott, érzem is, mikor megemellek :) )
fej: 42cm (ez most se több)
törzs: 44cm
Ruha méreted 68, 2-es pelust hordasz (ez viszont érdekes, h nem változott :) , mondjuk biztos jó lenne a 3-as pelus is már, de még van 2 és fél zacsi 2es, mivel ebből a méretből rengeteget kaptunk ajándékba)

Ilyen vagy 7 hónaposan

Mozgásod
Továbbra sem mutat egetrengető változást. Mind2 oldaladra szépen fordulsz, ha kedved tartja. Ha leteszlek hasra, vissza tudsz fordulni, ha akarsz, de igazából már elég sokáig elvagy hason, és nem töröd magad a visszaforduláson. Naponta kb egyszer átfordulsz hátról hasra, de még nem sikerült elcsípni a technikádat, mindig csak azt vesszük észre, h hason vagy. Már hosszabb ideig megülsz, ha felültetünk. Hasizomból te is próbálkozol felülni. Szopizás közben továbbra is elmaradhatatlan a rugdosás.

Fürdés
Nagyon szeretsz pancsolni, most már a kezeddel is rendszeresen csapkodsz. A fürdőjátékokat érdeklődve nézed, ha sikerül egyet megkaparintanod, akkor azt egyből megkóstólod. A masszírozásra nagyon ritkán van idő sajnos.

Alvás
Ez a leggyengébb láncszem az életedben. Pontosabban csak az éjszakai alvás. De lehet, h csak nekem magasabbak az igényeim. :) Kb mostanában így alakul egy napod alvás tekintetében: este 9-10 körül alszol el, utána 1-2 körül ébredsz. Ha 2 körül, akkor csak 6 körül kelsz megint, ha korábban, akkor 3-4 körül beiktatsz egy extra ébredést és persze szopit. Arra már rájöttem, h teljesen mindegy, h mennyit eszel vacsira, így is,úgy is közel azonos az ébredés. Reggel 8 körül visszaalszol, és kb 10-11ig még alszol egyet. Du. 2 körül alszol el, és van, h egyben alszol 5ig, de van h 2 részletben alszol. Tegnap pl fél5től 8ig aludtál úgy, h fél2től 3ig aludtál előtte is. Jobb lenne, h éjszakára időzítenél 2 hosszabb ciklust. :)  Mondjuk 8tól aludnál 1-ig majd utána csak reggel 6kor kelnél. Micsoda királyság lenne! ÁÁÁÁÁÁ, nincsenek is nagy igényeim!

Evés
Az igény szerinti szopi  továbbra is megmaradt, mellette rendszeresen eszel főzeléket és gyümölcsöt. Nem mondanám, h válogatós vagy, szívesen megeszel minden kanalazós ételt. Éjjel és délelőtt csak szopi van. Délben főzelék, délután gyümölcs, este megint főzelék. Ha sokat buksz, akkor este tápszert adok kiegészítésnek inkább. Minden étkezés előtt és utána is szopizol. Napközben mindezeken felül továbbra is van jópár extra, megnyugtató szopi is. :))

Játék
Egyre hosszabb ideig játszol el magadban. Nagyon szereted, h valaki melletted van, és szórakoztat. Az nem elég, ha leül melléd, azt szereted, ha rádirányul a figyelme is. Előkerült a FP tanuló kutyus, Rami rendszeresen azzal szórakoztat. Érdekes ez a játék, nem csak 0-36hós korig jó, hanem szerintem 5-6 éves korig simán. Mert amikor Rami született, akkor Viki volt 6 éves, és hosszú ideig eljátszott akkor Viki vele. Majd mikor Rami nagyobb lett, ugyanúgy szórakoztatta Viki Ramit, mint ahogy most téged Rami. A rágnivalók, és csörgők változatlanul slágerek. A mondokákat érdeklődéssel figyeled, meg is tanultál pogácsát sütni, múlt hétfő óta sütöd nekünk. Szégyenlősen csinálod még, de mikor megdícsérünk, h milyen ügyes vagy, hatalmas mosollyal jutalmazol minket.

Beszéd
Változatlanul szívesen hallatod a hangod. De nem bővitetted a repertoárodat még, maradt a bürrögés és énekelgetés.  Néha mondogatod, h bababa, de nagyon ritkán. Nemtetszésedet viszont nagyon hangosan fejezed ki.


Fogak

2 fogad van már. Az egyik, bal alsó 1es, pont 7 hónaposan bújt ki, 2012.11.16-án, a másik, jobb alsó 1es, pedig 18án.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése