2014. május 12., hétfő

Toscana május 1-május 4. 1. nap

Ez a hétvége volt a névnapi ajándékunk, illetve a 20. házassági évfordulós ajándékunk is, illetve meglepetésnek szántuk egy másik baráti házaspárral, a másik 2 baráti házaspárnak. Ugyanis ez az egyetlen hosszú hétvége volt az idén, így csak erre tudták megszervezni ezt az utat. Minden évben elszoktunk menni pár napra közösen.

Előkészületek:
Címet megszerezni, szállást lefoglalni, utitervet összeállítani, indulást lecsekkolni, hogy véletlenül se fussunk össze útközben, csak ott.. Minden tökéletesre sikerült.

Május 1.
Indulás hajnali 3-kor. Nagyon kedvező volt a forgalom, így délben már San gimignano útcáit róttuk. Igaz előtte a parkolás miatt elég sokat kevregtünk, már-már feladtuk, de aztán sikerrel jártunk, még fizetni sem kellett. Utána Sienaba autóztunk. Ott is sikerült ingyenesen parkolnunk. Igaz, a történelmi belvársotól kijebb kicsit, de nem vészesen messze. Eddig Firenze volt a kedvencem, de amikor beléptünk Siena "Fő terére", egyből 2. helyre szorult Firenze. Amit a Dóm még inkább megerősített. Csodálatos! A toronyba sajnos nem tudtunk felmenni, mert 4 órakor közölték, hogy csak 6 órára van jegy. Így az kimaradt, de majd legközelebb bepótoljuk. Biztosan lesz legközelebb!!!! A Dóm lenyűgözött mindannyiunkat. Órák hosszat lehetne benne jönni-menni, nézelődni. Mivel  6 óra körülre ígártük a szállásadónknak az érkezést, ezért 5 körül elindultunk. Robinak remel ötlete támadt. Ami félkört jöttünk felfele, azt vágjuk át. Igen ám, de nem gondoltunk arra, hogy az autót lenn hagytuk a "völgybe", a város meg fenn van a hegyen, és városfallal körbe van véve... Majd egy órányi gyaloglás, kéárdezősködés után keveregtünk vissza az autónkhoz. Elmúlt 7 óra mire a szállásunkra értünk. A másik 2 család már bejelentklezett, de nem voltak a szálláson, mert elmentek Firenzébe. Későn értek vissza, már majdnem lefeküdtünk. DE a meglepetés szuper volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése