2014. május 12., hétfő

Mira 24 hónapos, azaz 2 éves

Nagyon gyorsan elrepült ez a 2 év. Sokszor ezsembe jutnak az első napok, hetek, hónapok. Sokszor gondolom azt, de jó lenne átélni újból mindent. De az eszemmel tudom, hogy jó ez így, ahogy van, és élvezem minden percét annak, hogy már ekkora vagy. Ajándék vagy nekünk, hatalmas ajándék. Bearanyozod mindennapjainkat. Köszönöm, hogy lettél nekünk.

24 hós méreteid:
hossz: 80cm körül
súly: 10kg

Ruha méreted 80-86, pelusból 4-as méretet hordasz változatlanul.

Ilyen vagy 24 hónaposan

Mozgásod
Amilyen nehezen indultál el, mostanra olyan ügyes vagy. Szó szerint nincs előtted akadály, pillanatok alatt a mászóka tetején vagy. Múlt héten apa szólt, hogy szedjelek le a fotel tetejéről, nehogy leessél. Megtettem. Pár másodperccel később, leszid apa, hogy miért hagytalak fenn, le fogsz esni. Mire én: Mira azóta újból felmászott! :))) Próbálkozol a futással, de még sokszor pofára esés a vége. A legaranyosabb akkor vagy, amikor két lábon szeretnél ugrálni.

Alvás
Legtöbbször velünk kelsz negyed7-fél7 körül. Délig nehezen bírod ki, de ha kinn vagyunk a levegőn, játszunk, akkor azért nem alszol el, de ha autóval jövünk-megyünk, akkor biztos a bealvás. Délután változó a mennyiség 2-4 óra között bármi előfordul. Este 8-9 körül alszol el. Próbálkozom a minél korábbi altatással, de nem mindig jön össze.

Evés
Szerencsére nincs gond az étvágyaddal. Vannak kedvencek, de vannak nemszeretem ételek is. Azókból is ezsel, de nem nagy mennyiséget. 

Játék
Playmobil, lego, pónik a kedvenc. Minden, amit pakolgatni lehet. Ezt írtam 2 hónapja, de ma is ugyanezt tudnám írni. Ezenkivül imádsz trambulinozni a nagyokkal. Illetve motorozni is, bár az nem elsődleges kedvenc.

Beszéd
22 hónapos korod után nagyon megindultál e téren a fejlődésben. Látványos volt minden egyes nap. Egyre többet és többet mondtál, ismételtél. Pár szó Mira stílusban:
Titi = Viki
tambulili = trambulin
taplili= paprika

Fogak
Fogaid száma változatlanul 16.

 Ezeket tudod már
Pogácsa sütés és pá-pá intés. (9hó)
Csip-csip csóka, kerekeset-böködőset (10hó)
Mindenkit megmutatsz. Ha vmit kiszemelsz, és szeretnéd azt is mutatod, és mondod, h ádá. (12hó)
Megmutatod a testrészeidet. Fej, haj, szem orr, száj, nyelv, fül, kéz, cici, pocak, láb. Mutatod, hogy hol a pelus, hova kakiltál. (16 hó)
Járunk Csicsergőre, ismételgeted az ott tanultakat. Tik-tak jár az óra...,  Klipp és klapp, és az Így mennek a gyerekek...(18 hó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése