2013. március 30., szombat

Tavaszi szünet

Jól telt ez a hét. Bár az időjárás inkább emlékeztetett a télre, mint a tavaszra. Csütörtökön vonatra pattantam a gyerekekkel és elutaztunk Győrbe. Közben Csornán leszállt Viki, unokatesómék hívták meg. Martin, Rami, Mira és én pedig továbbmentünk. Az Árkádba töltöttük az időt egészen 15 óráig. Találkoztam volt tanítványommal, akinek a kislánya 7 hónapos múlt. Egész végig együtt voltunk, shoppingoltunk. Pontosabban csak én. :) Nagyon jó volt kimozdulni a mókuskerékből. Most ennyi, mert Rami memorizni szeretne velem. Aztán ebéd, majd utána indulunk Pápára.

2013. március 25., hétfő

Formációs Magyar Bajnokság Miskolc

Martinék a 2013-as Magyar Formációs Táncversenyen felnőtt A-ligában ezüst érmet szereztek. A döntőről készült felvétel:
Martinék döntő

Vikiék a 2013-as Magyar Formációs Táncversenyen Társasági táncok junior kategóriájában aranyérmet szereztek, azaz magyar bajnokok lettek. A plusz érdem, hogy ők gyerek korosztályú versenyzők. A döntőről készült felvétel:
Vikiék döntő

2013. március 20., szerda

Újabb rekord és várakozás

Mira este fél9-től, fél4-ig aludt. Megismételhetné még jópárszor ezt! Tudnám értékelni.

Nagyon várom a 7végét. Miskolc, Formációs Magyar Bajnokság. Martin és Viki is táncol. Mint egy gyerek, azt számolom, h mennyit kell még aludni az indulásig.

2013. március 18., hétfő

Mira 11 hónapos

Megkezted első életéved utolsó hónapját. Hihetetlen, hogy elszaladt az idő. Egy évvel ezelőtt, március 14.-én dolgoztam utoljára.

11 hós méreteid
hossz: 72cm
súly: 8000g

fej: nem mértem
törzs: megint nem
Ruha méreted 74, pelusból 3-as méretet hordasz.


Ilyen vagy 11 hónaposan

Mozgásod
Egyre többet próbálkoztál a helyváltoztatásra, és tegnap végre megtörtént a csoda, odakúsztál egy játékodhoz. Azért nem vagy reménytelen eset. :)))

Fürdés
Nagyon szereted, de muszáj nekem is ott lenni.

Alvás
Továbbra is változó. Van amikor kétszer is alszol napközben 2-2 órát, de van amikor csak fél órásra sikerül az egyik. Sőt előfordult már 4 órás alvás is. Éjjel 1szer biztosan ébredsz, de sokszor inkább 2-szer. Mostanában 3 óra körülre esik az első ébredésed általában. De általában van nulladik, 10 -11-éjfél körül. Mert nagyon ügyesen 8 óra körül elalszol már, mint a nagyok. Ritkán, hajnali 5 körül is ébredsz.

Evés
Feneketlen bendővel rendelkezel. Bármit, bármilyen mennyiségben szívesen megeszel. Ha nem elég gyorsan adagolom, akkor reklamálsz. Martin is ilyen volt, most meg olyan vézna... Na jó, egy lánynak jól jön  akarcsú alak. :)))

Játék
Imádsz bohóckodni a nagyokkal. Nagyon igényled, h veled fgolalkozzunk.

Beszéd
Új szó az eddigiekhez a TE, így nyomatékosan.

Fogak
Nem bújt ki újabb fogad ebben a hónapban.

Ezeket tudod már
Pogácsa sütés és pá-pá intés. (9hó)
Csip-csip csóka, kerekeset-böködőset (10hó)

2013. március 17., vasárnap

Mira elindult

Na, nem, nem a 2 lábán, hanem kúszva, és csak kb 1.5m-t tett meg, de ez nála maga a csoda kategória. Eddig szinte meg se moccant. Na jó, ez így nem igaz, de a pörgésen, forgáson kívül más mozgástevékenységet nemigen végzett. A pici gumi babáját szemelte ki, és addig küzdött, dolgozott, amíg oda nem kúszott érte. Miután megszerezte, azután a tőle nem sokkal arrébb lévő pihenőszék lett a célpont. Persze közben biztattuk ezerrel, szurkoltunk neki, egy focimeccsen is megálltuk volna a helyünket! Természetesen Mira is nagyon őrült magának. Látni kellett volna azt a diadalittas mosolyt az arcán, mikor célba ért!

Ezt muszáj megőrizni!

Csak a puffin, gasztroblog

2013. március 16., szombat

Táncruha

Mint már írtam, h az egyesület erős pénzhiánnyal küzd, ezért azt találta ki a vezető, h egy régi formációs ruhát alakítanak át. A fiúk ruhájával semmi gond nem volt, de a lányoké kicsit viseletesnek tűnt. Összebeszéltünk az anyukákkal, h a régi ruhákat felhasználva új ruhákat varratunk. Ne vmi hatalmas ruhakölteményekre gondoljatok, egyszerű, kislányos latin formációs ruhákra. Kis top, kis szoknya bugyival. Az egyik kislány apukája szólt, h tud egy varrónőt, aki olcsón megvarrja! Szuper! Amúgy is, 2500Ft volt az anyag, és a varrási kellék. Kedden az edző a prototípusra beállította a fodrokat, csütörtökön próba! Edzés után csak úgy tülekedtek a csajok, h minél előbb magukra húzhassák a ruhájukat. Kiderült, h csak 3 felső van kész, kicsi, közepes, nagy. ????? Senkire nem passzol. Próbálgat vmit az egyik kislányon a varrónő, de sehogy se megy neki. De ez még hagyján! A latin kisszoknyák térd alattig érnek, a dupla fodorból csak egy van fenn, szinte mindnekinél eláll a deréknál. Mikor rákerdezunk, miert lettek ilyen nagyok a szoknyák, azt a valaszt kapjuk, h a nagyból lehet kicsit is csinálni. ?????? Akik ott voltak kedden, azok mondták, h az edzővel nem ez lett megbeszélve. A hangulat kissé feszült, egy hét van a versenyig. Az egyik anyuka finoman megkérdi a nénitől, h nem akar méretet venni a lányokról? Persze választ nem kap rá. Eleve hogy is gondolta méret nélkül a varrást? Hisz fontos, h mindenkire magára készüljön a ruha, mert nincs helye az igazgatásnak tánc közben. Az egyik anyuka fogja a telefont, közel fél óra mellébeszélés és teszefoszázás után, és felhívja azt a varrónőt, aki tavaly a junior csapatnak varrta a ruhát, h tudna-e segíteni rajtunk, és helyrehozni a helyrehozhatatlant. Mázlink van, elvállalta! A néni odaadta amit hozott, másnapra, azaz tegnapra az apukával küldi a többit. Apuka beállít ruha nélkül, h a néni 10000Ft kér az elvégzett munkáért, addig nem adja vissza a maradékot.  Miért???? A használhatatlan semmiért? Kifizetteük, mert nincs idő veszekedésre. Ez plusz fejenként 1250Ft. Tegnap másfél órás mutatvány volt, míg minden csaj szoknyáját helyreigazította. Szívünk fájt, amikor a drága anyagot levágta. Az elkészült 3 felső használhatatlan. Lehet, h kevés lesz az anyag. Mindegy már, csütörtökön "jelmezes" főpróba! Kedden ruhapróba!

2013. március 11., hétfő

Mira 10 hónapos

Már nagyon időszerű ez a bejegyzés, lassan a 11 hós lesz aktuális.

10 hós méreteid 
hossz: 71cm
súly: 7600g

fej: nem mértem
törzs: megint nem
Ruha méreted 68-74, közben kiderült, h még van egy bontatlan 2-es pelus, ami még jó rád. Azért az éjszakákat nem kockáztatom. Mivel van itthon 3-as, ezért éjjelre 3at kapsz.


Ilyen vagy 10 hónaposan

Mozgásod
Egetrengető nagy változás nem történt mozgásfejlődésedben. Nagyon szuperül elvagy a helyeden. A száddal tökéletesen mozgatod a családtagjaidat. :)

Fürdés
Csak ismételni tudom az előző havi bejegyzésem: Szeretsz a nagyokkal pancsolni, de fontos az én jelenlétem is számodra.

Alvás
A mózeskosarat elhagytuk nagyon hamar, és szépen a saját ágyikódban alszol el de. és du. is. Ennek nagyon örülök, h így kialakult. Az esték már neccesek. Napközben nagyon változó az alvási mennyiséged. A fél órától az 5 óráig is terjedhet. Az éjszakát még mindig nem sikerül átaludnod. Voltak hullámvölgyek, amikor rengetegszer ébredtél, vagy csak 2szer, de hosszabb ideig fenn voltál. De átlagosan 2szer ébredsz, és egyben kb 4-5órát alszol.

Evés
Más igényled a közös asztalnál a reggelit. Ilyenkor egy szelet kenyeret kapsz falatokra szabdalva, amiket nagyon ügyesen felcsipegetsz. Igény szerinti szopi tart még mindig. Délben felváltva kapsz általam főzött pempőt és üveges bébiételt továbbra is. Du. gyümölcsöt kapsz, ami szintén vagy friss, vagy üveges változatlanul. Bármit szívesen megeszel.

Játék
Nagyon szereted, és igényled a foglalkozásokat.

Beszéd
A má-má szóval bővítetted a repertoárod. Ami jelenti azt is, h éhes vagy, és kérsz enni, de a cicizést is így jelzed.

Fogak
Kibújt még 2 fogad, így 4 fogú lettél.

Ezeket tudod már 
Pogácsa sütés és pá-pá intés. (9hó)
Csip-csip csóka, kerekeset-böködőset

Viki mondása

"Mintha ott se lennék, de ott vagyok."
Ebből szállóige lesz. :)

2013. március 6., szerda

Bókok

Pénteken volt a munkahelyemen a szalagavató. Csini ruhát húztam (Andi barátnőm jóvoltából), és bezsebeltem a bókokat. Többen megjegyezték milyen jól nézek ki, egyáltalán nem úgy, mint egy 4 gyermekes anyuka. Örültem nagyon, büszke voltam magamra. Jól sikerült az este, Mira is nagyon élvezte, ő is kapott bókokat rendesen. Jól esett kicsit kizökkeni a hétköznapi szürkeségből. Pont ezért várom nagyon a miskolci magyar bajnokságot is.

Még mindig elmaradva

Még mindig nem értem utol magam blogírás terén. Pedig közben eszembe jutott, h Mira 10 hónapos bejegyzése is elmaradt. Ma este akartam megírni, de nem itt az iPaden, hanem a rendes gépen. De azt apa elfoglalta. Így továbbra is marad a lemaradás. Ma sokat tanítottam, de. másfél órát, du. pedig 4et. Hnap meg készülni kell a pénteki órámra, ugyanis van 2 egyetemista tanítványom is, de hát azok az ismereteim már az évek során erősen megkoptak. Élvezem, h újból "tanulhatok", legalább kicsit karban tartom az agyam. Milyen jó lenne, ha a magántanítványozásból meg lehetne élni.