2013. március 16., szombat

Táncruha

Mint már írtam, h az egyesület erős pénzhiánnyal küzd, ezért azt találta ki a vezető, h egy régi formációs ruhát alakítanak át. A fiúk ruhájával semmi gond nem volt, de a lányoké kicsit viseletesnek tűnt. Összebeszéltünk az anyukákkal, h a régi ruhákat felhasználva új ruhákat varratunk. Ne vmi hatalmas ruhakölteményekre gondoljatok, egyszerű, kislányos latin formációs ruhákra. Kis top, kis szoknya bugyival. Az egyik kislány apukája szólt, h tud egy varrónőt, aki olcsón megvarrja! Szuper! Amúgy is, 2500Ft volt az anyag, és a varrási kellék. Kedden az edző a prototípusra beállította a fodrokat, csütörtökön próba! Edzés után csak úgy tülekedtek a csajok, h minél előbb magukra húzhassák a ruhájukat. Kiderült, h csak 3 felső van kész, kicsi, közepes, nagy. ????? Senkire nem passzol. Próbálgat vmit az egyik kislányon a varrónő, de sehogy se megy neki. De ez még hagyján! A latin kisszoknyák térd alattig érnek, a dupla fodorból csak egy van fenn, szinte mindnekinél eláll a deréknál. Mikor rákerdezunk, miert lettek ilyen nagyok a szoknyák, azt a valaszt kapjuk, h a nagyból lehet kicsit is csinálni. ?????? Akik ott voltak kedden, azok mondták, h az edzővel nem ez lett megbeszélve. A hangulat kissé feszült, egy hét van a versenyig. Az egyik anyuka finoman megkérdi a nénitől, h nem akar méretet venni a lányokról? Persze választ nem kap rá. Eleve hogy is gondolta méret nélkül a varrást? Hisz fontos, h mindenkire magára készüljön a ruha, mert nincs helye az igazgatásnak tánc közben. Az egyik anyuka fogja a telefont, közel fél óra mellébeszélés és teszefoszázás után, és felhívja azt a varrónőt, aki tavaly a junior csapatnak varrta a ruhát, h tudna-e segíteni rajtunk, és helyrehozni a helyrehozhatatlant. Mázlink van, elvállalta! A néni odaadta amit hozott, másnapra, azaz tegnapra az apukával küldi a többit. Apuka beállít ruha nélkül, h a néni 10000Ft kér az elvégzett munkáért, addig nem adja vissza a maradékot.  Miért???? A használhatatlan semmiért? Kifizetteük, mert nincs idő veszekedésre. Ez plusz fejenként 1250Ft. Tegnap másfél órás mutatvány volt, míg minden csaj szoknyáját helyreigazította. Szívünk fájt, amikor a drága anyagot levágta. Az elkészült 3 felső használhatatlan. Lehet, h kevés lesz az anyag. Mindegy már, csütörtökön "jelmezes" főpróba! Kedden ruhapróba!

2 megjegyzés:

  1. Micsoda "varrónő", atyagatya! Megértem, hogy tiszta idegek vagytok, ráadásul a sok kidobott pénz... Meg az izgalom, hogy kész lesz-e mire kell. Nekünk most ilyen gondunk nincs, Noéminek megint nincs párja, de már nem is táncol szívesen, sajnos :-(.
    Remélem, minden késze lesz, mire kell!!!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos Viki párja is beteg, nem táncolhat. Szédül és zúg a füle. 1 hetet volt kórházban, még januárban, de semmit nem változott azóta. Minden negatív, de a panaszok fennállnak. Az edzőnek hála, Viki felváltva táncolhat az egyik kislánnyal. Egyikőjük az elődöntőben, másikójuk a döntőben.

    VálaszTörlés