2014. május 12., hétfő

Toscana május 1-május 4. 1. nap

Ez a hétvége volt a névnapi ajándékunk, illetve a 20. házassági évfordulós ajándékunk is, illetve meglepetésnek szántuk egy másik baráti házaspárral, a másik 2 baráti házaspárnak. Ugyanis ez az egyetlen hosszú hétvége volt az idén, így csak erre tudták megszervezni ezt az utat. Minden évben elszoktunk menni pár napra közösen.

Előkészületek:
Címet megszerezni, szállást lefoglalni, utitervet összeállítani, indulást lecsekkolni, hogy véletlenül se fussunk össze útközben, csak ott.. Minden tökéletesre sikerült.

Május 1.
Indulás hajnali 3-kor. Nagyon kedvező volt a forgalom, így délben már San gimignano útcáit róttuk. Igaz előtte a parkolás miatt elég sokat kevregtünk, már-már feladtuk, de aztán sikerrel jártunk, még fizetni sem kellett. Utána Sienaba autóztunk. Ott is sikerült ingyenesen parkolnunk. Igaz, a történelmi belvársotól kijebb kicsit, de nem vészesen messze. Eddig Firenze volt a kedvencem, de amikor beléptünk Siena "Fő terére", egyből 2. helyre szorult Firenze. Amit a Dóm még inkább megerősített. Csodálatos! A toronyba sajnos nem tudtunk felmenni, mert 4 órakor közölték, hogy csak 6 órára van jegy. Így az kimaradt, de majd legközelebb bepótoljuk. Biztosan lesz legközelebb!!!! A Dóm lenyűgözött mindannyiunkat. Órák hosszat lehetne benne jönni-menni, nézelődni. Mivel  6 óra körülre ígártük a szállásadónknak az érkezést, ezért 5 körül elindultunk. Robinak remel ötlete támadt. Ami félkört jöttünk felfele, azt vágjuk át. Igen ám, de nem gondoltunk arra, hogy az autót lenn hagytuk a "völgybe", a város meg fenn van a hegyen, és városfallal körbe van véve... Majd egy órányi gyaloglás, kéárdezősködés után keveregtünk vissza az autónkhoz. Elmúlt 7 óra mire a szállásunkra értünk. A másik 2 család már bejelentklezett, de nem voltak a szálláson, mert elmentek Firenzébe. Későn értek vissza, már majdnem lefeküdtünk. DE a meglepetés szuper volt!

Tánc

Csak röviden. Megvolt a magyar bajnokság, idén először itt Szombathelyen. Múlt héten adta le a Duna TV, és  Duna World. Vikiék magyar bajnokok lettek, Martinék 2. helyezettek. Sajnos az idén nem mehettek emiatt az EB-re. Igazából szerencsétlenül jöttek össze a dolgok. Most nem részletezném. Ami itt szerencsétlenség, az máshol szerencse. Ugyanis a május elsejei hosszú hétvégét így nem Németországban, Dürenben töltöttük, hanem Toscanaban. Felejthetetlen hétvége volt sok szempontból is.

Mira 24 hónapos, azaz 2 éves

Nagyon gyorsan elrepült ez a 2 év. Sokszor ezsembe jutnak az első napok, hetek, hónapok. Sokszor gondolom azt, de jó lenne átélni újból mindent. De az eszemmel tudom, hogy jó ez így, ahogy van, és élvezem minden percét annak, hogy már ekkora vagy. Ajándék vagy nekünk, hatalmas ajándék. Bearanyozod mindennapjainkat. Köszönöm, hogy lettél nekünk.

24 hós méreteid:
hossz: 80cm körül
súly: 10kg

Ruha méreted 80-86, pelusból 4-as méretet hordasz változatlanul.

Ilyen vagy 24 hónaposan

Mozgásod
Amilyen nehezen indultál el, mostanra olyan ügyes vagy. Szó szerint nincs előtted akadály, pillanatok alatt a mászóka tetején vagy. Múlt héten apa szólt, hogy szedjelek le a fotel tetejéről, nehogy leessél. Megtettem. Pár másodperccel később, leszid apa, hogy miért hagytalak fenn, le fogsz esni. Mire én: Mira azóta újból felmászott! :))) Próbálkozol a futással, de még sokszor pofára esés a vége. A legaranyosabb akkor vagy, amikor két lábon szeretnél ugrálni.

Alvás
Legtöbbször velünk kelsz negyed7-fél7 körül. Délig nehezen bírod ki, de ha kinn vagyunk a levegőn, játszunk, akkor azért nem alszol el, de ha autóval jövünk-megyünk, akkor biztos a bealvás. Délután változó a mennyiség 2-4 óra között bármi előfordul. Este 8-9 körül alszol el. Próbálkozom a minél korábbi altatással, de nem mindig jön össze.

Evés
Szerencsére nincs gond az étvágyaddal. Vannak kedvencek, de vannak nemszeretem ételek is. Azókból is ezsel, de nem nagy mennyiséget. 

Játék
Playmobil, lego, pónik a kedvenc. Minden, amit pakolgatni lehet. Ezt írtam 2 hónapja, de ma is ugyanezt tudnám írni. Ezenkivül imádsz trambulinozni a nagyokkal. Illetve motorozni is, bár az nem elsődleges kedvenc.

Beszéd
22 hónapos korod után nagyon megindultál e téren a fejlődésben. Látványos volt minden egyes nap. Egyre többet és többet mondtál, ismételtél. Pár szó Mira stílusban:
Titi = Viki
tambulili = trambulin
taplili= paprika

Fogak
Fogaid száma változatlanul 16.

 Ezeket tudod már
Pogácsa sütés és pá-pá intés. (9hó)
Csip-csip csóka, kerekeset-böködőset (10hó)
Mindenkit megmutatsz. Ha vmit kiszemelsz, és szeretnéd azt is mutatod, és mondod, h ádá. (12hó)
Megmutatod a testrészeidet. Fej, haj, szem orr, száj, nyelv, fül, kéz, cici, pocak, láb. Mutatod, hogy hol a pelus, hova kakiltál. (16 hó)
Járunk Csicsergőre, ismételgeted az ott tanultakat. Tik-tak jár az óra...,  Klipp és klapp, és az Így mennek a gyerekek...(18 hó)

Döbbenet

Most pillantottam rá az eddigi bejegyzéseimre, és megdöbbenve láttam, hogy több mint 2 hónap telt el az utolsó bejegyzésem óta. Azt tudom, hogy Mira is lassan egy hónapja múlt el 2 éves, na de az már nem tudatosult, hogy olyan régen ragadtam utoljára billentyűzetet. Sok minden történt, biztos sok olyan is, amiről érdemes lett volna itt írni. Késő bánat. De ezek után megpróbálok jobban odafigyelni az írásra, mert jó visszaolvasni a régieket, és ilyenkor mindig bánom, hogy nem voltam követklezetesebb magammal. Igazából a fő ok az, hogy Mira mellett semmit az ég viágon nem lehet csinálni. Ön- és közveszélyes néha. Mindenre felmászik, mindent ki akar próbálni. Ez így teljesen természetes, de nincs egy szabad percem se mellette. Amíg napközben alszik, az meg nagyon kevés idő mindenre. Este meg én is elalszom vele együtt. Régebben a reggeli kávé közben írtam meg egy-egy bejegyzést, de ennek vége. Így most muszáj lesz este időt szakítanom rá.

Folytatom az írást

Na nem, mintha abba akrtam volne hagyni, de hosszú kihagyás után, úgy döntöttem, hogy ideülök megint, és megpróbálok napi szinten írni magunkról. Legelőször bepótolom az elmaradásaimat, amit meg akartam írni mindenképpen, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg. Most a vasalás helyett ültem ide.