2014. január 21., kedd

3 napos diéta - 1. nap

Eddig se rajongtam az ananászért. Megeszem, de nem a kedvencem. Pucolni meg kifejezetten utálom! De reggel hősiesen megpucoltam, felvágtam, kimértem, elosztottam. Még a családnak is maradt. De az első napi adagot nem bírtam megenni. Minden bajom volt már du. 2kor tőle. Pedig mézet is csurgattam rá. Csípett, mart, fájt a gyomrom. Így kb 1/3 része megmaradt. Fél 5kor megettem a 2 banánt. Szó szerint megváltás volt. Ami még említésre méltó, hogy de. leesett a cukrom, azonnal ennem kellett mézet. Az eredmény? Önmagáért beszél! Mínusz 90dkg. Majd hozom a többi adatot is, mert ugye a csodamérlegünk kiír mindent. Elégedett vagyok.

2014. január 20., hétfő

Méregtelenítés-diéta

Egyik blogtársam megfertőzött. Szerencse nem az influenzával (bár számítógépen tudtommal az még nem terjed :))) ), hanem a modell diétával. Ő is csak pozitív dolgokat említett róla, és a neten is csak csupa jó dolgokat olvastam ezzel kapcsolatban, így kedvet kaptam ahhoz, hogy kipróbáljam. Még sosem csináltam ehhez hasonlót, kíváncsi vagyok a kitartásomra, és természetesen a hatására is.

Mit érhetsz el ezzel a diétával?

  • Fokozza a teljesítőképességed
  • Javul az egészségi állapotod
  • Fiatalít
  • Csökkenti a súlyod

A háromnapos manöken diétáról...

Nem férsz bele a nagy eseményre kiválasztott ruhádba? Ne aggódj, gyorsan orvosolható a probléma, mindössze három napra van szükséged, hogy leadj egy kis plusz súlyt. A topmodellek is ezzel a diétával készülnek egy-egy bemutatóra. Az alábbiakban olvasható diétát nem szabad gyakran alkalmazni, és csak akkor folyamodj hozzá, ha három nap múlva szűk estélyit kell felvenned, vagy hivatalos vagy egy medencés partira. A gyümölcsök jót tesznek, de savasak, így a gyomornak hosszútávon tarthatatlan lenne a kizárólagos gyümölcsfogyasztás.

A háromnapos maönken diéta alapjai

  • Úgy végezd a kúrát, hogy hagyj egy napot magadnak a regenerálódásra, ugyanis ez a kúra az emésztésednek is nagyon jót tesz majd.
  • Az adagokat úgy oszd be, hogy ötször étkezz egy nap, reggel, délelőtt, délben, délután és este.

Mintaétrend

1. nap

  • 70 dkg ananász
  • este, 2 órával az utolsó adag ananász után 2 db banán

2. nap

  • 10-15 db kivi
  • 15 dkg szõlõ

3. nap

  • 20 dkg ananász
  • 1/2 kg szõlõ
  • 3 db kivi

Mit kell még tenned?

  • A gyümölcsök mellé fogyaszthatsz egy kis mézet is, hogy energiád legyen.
  • Ne feledkezz meg a folyadékfogyasztásról sem! Igyál naponta legalább 2 és fél liter ásványvizet, vagy valódi gyümölcsteát kis mézzel.
  • Ezt a villámfogyit bevezetheted egy szoktató nappal, amikor szintén sok gyümölcsöt fogyasztasz, de a napi étrendben szerepel teljes kiőrlésű kenyér, saláta, esetleg egy kis grillezett csirkemell.

Hidrodiéta

  • A diéta a szervezet átmosását szolgálja. Kitisztítja az ereket, megtisztítja a vesét. Hasonlóan a modellek diétájához ezt sem szabad hosszútávon folytatni, mindössze három napig.
  • A három nap folyamán igyál meg 3 és fél liter ásványvizet és másfél liter csalánteát. A csalán híresen jó vértisztító. A csalánteát, ahogyan a többi gyógynövényből készült teát is, hosszan kell áztatni, akár 15 percig. A teát előre is elkészítheted, nem baj, ha nem frissen fogyasztod.
  • A diéta alatt étkezhetsz rendesen, azonban nem fogyaszthatsz kávét és teát, és tanácsos kerülni a nehéz ételeket és a fűszereket.
  • Ezalatt ne feledkezz meg a C-vitamin pótlásáról, hiszen ez a vízben oldódó vitamin gyorsan távozik a szervezetből a fokozott veseműködés miatt.
  • A hidrodiétát érdemes hétvégén vagy szabadság alatt tartani, hiszen gyakran kell majd mosdóba menned.

És miért csak három napig?

Mert a megnövekedett folyadékfogyasztás következtében hígul a vér. A szívnek pedig óriási munka a megnövekedett vérmennyiséget pumpálni a testben. A kúrán kívül nincs is szükséged napi 2 és fél - 3 liter víznél többre.

2014. január 16., csütörtök

KO

Hétfőn este a tornán brutál edzés volt. Utána szó szerint kifeküdtem. Igaz de. kipróbáltam a pilatest. Tetszett, de az ehhez képest nyaralás volt. Tegnap azt gondoltam body arton enyhülnek az izomfájdalmaim, de nem így lett. Alig bírtam az edzést. Nem tudom, hogy a fájó torkom miatt, vagy a hétfői edzés utóhatásai miatt. Mindegy is. Fél 9kor már lefeküdtem aludni. Reggel fél7kor még úgy is nehéz volt kelni, hogy csak egyszer ébredt Mira.

Szia

Hétfőn történt, de most jutottam el addig, hogy megörökítsem. Délutáni alvásból ébredt Mira. benyitok az ajtón, és hangosan, tüneményes hangján köszöntött: Szijaaa! Ezelőtt még sosem mondta! Olyan édes volt, majdnem megzabáltam.

Szókincse most kb:
Titi=Viki
maci
mú=cumi
helo
minyá=mindjárt
ama=alma(lé)
tea
baba
mama
papa
kösz=köszönöm
kaá=kanál
ké=kés
via=villa
tá=tányér
pé=pék
va=vaj

Most hirtelen ennyi. ha eszembe jut még, akkor bővítem.

plapla vagy valami hasonló a paprika és a paradicsom
ké=kérek
poá=pohár
eeee=elment


2014. január 12., vasárnap

Röviden

Tejem is emlékszem, h mikről szerettem volna írni. Ezért most csak röviden számolok be az elmúlt hétről.

3-án vacsi Kornélékkal:
Levelestésztába tekert virsli
Pirítós
Avocadókrém
Körözött
Tormás sonka tekercsek

4-én szombaton voltak itt sógoromék. Gyerekek jól kijátszották magukat. Este Andival és Zolival moziba mentünk, a Coming Outot néztük meg. Nekünk nagyon tetszett, rengeteget nevettünk rajta. Még egyszer legalább meg akarom nézni.

5-én este áthívtak Zoliek kocsonya vacsira. Ekkor már nem igazán érezte jól magát Robi. Kedden muszáj volt orvoshoz mennie. Szerdán nem engedtem elmenni dolgozni, így szabira jött a hét hátralevő részére. Péntekre már egész jól érezte magát.

Hétfőn végre torna! Nagyon hiányzott már. Szerdán megint tudtunk menni Andival.

Tegnap tornaversenye volt Vikinek, ezüst érmesek lettek. Este Martinék a megyebálon léptek fel. A keringőnél valakit mindenkinek fel kellett kérnie. Martin a Polgarmester feleségével táncolt.

Vikim tegnap nagylány lett. Így tornaverseny után csajos du.-t tartottunk. Mekiztünk, meg nézegettünk. Nacit szerettem volna venni neki, de ami derékban jó volt, az rövid volt, ami hosszban stimmelt, az pedig nagyon bő volt. Igy Raminak vettünk csak egy nacit.


2014. január 1., szerda

Migrén

Életem eddigi legrosszabb szilveszterén és újévi napján vagyok túl. Na jó, az új évből van hátra 4 és fél óra. Tegnap reggel óta fáj ugyanis a fejem. Hiába vettem be bármit, amíg hatott addig volt csak jó. Most már elmondhatom, h határozottan jobb, de még nem az igazi. Mindemellett Mira is lázas volt még.

Mosógép

Miért is ne? Karácsonyi elutazásunk előtt egy nappal, az utolsó mosásnál megadta magát a 12 éves mosógépünk. Sajnos már nem centrifugázta ki a ruhákat. Éjfélig kínlódott vele Robi, de nem sikerült megbűvölnie. Így miután hazajöttünk 27-én mentünk egy körútra mosógép ügyben, 28-án meg is vettük. Eléggé kifogytak a kereskedők, de azért sikerült kompromisszumokat kötni, beáldozni a szárítógépre gyűjtögetett 200asokat, és egy AEG 7kg-os, inverter motoros masina mellett döntöttünk. Próbáltak rábeszélni a Mielere, sikertelenül. Egyrészt nem volt rá keretünk(így is anyukám segített ki minket), másrészt, ha lett volna is, akkor sem vennénk 20 évre mosógépet. Eddig jól szuperált, nonstop ment 3 napot. :)))

Már most írtam a Jézuskának, hogy jövőre egy szárítógépet szeretnék. Ki mit ajánl és miért?

Fogadalmak helyett 2014

Nem szoktam fogadalmakat tenni, inkább csak kívánni. Íme a 2014-es kívánságlistám:
Egészség
Boldogság
Szerencse
Siker

Bővebben:
Első és legfontosabb amit szeretnék, hogy mindannyian egészségesek maradjunk.
Második helyre tenném most az anyagi helyzetünk stabilizálódását. Ezért igyekszem mindent megtenni. Szeretném, ha anyukám felé minden adósságunkat letudnánk arra, amire már csak GYES-t fogok kapni. Illetve szeretném, ha minden hónapban tudnánk félretenni, miután anyukámnak visszafizettünk mindent.
Szeretném eltüntetni az úszógumimat, így a heti 2 edzésre mindig elmenni. Hiányzik most nagyon, 2 és fél hete voltunk utoljára. Cél az 50kg elérése. Sajnos most az utóbbi egy hónap alatt 2kg-t sikerült híznom, remélem ez gyorsan eltűnik, és hamarosan a tükörben olyannak látom magam, mint amilyennek szeretném.

Távolabbi tervek között szerepel a hátsó teraszunk beépítése, örülnék, ha minél hamarabb sikerülne megvalósítanunk. A másik cél pedig a végleges télikert megépítése.