2013. november 21., csütörtök

Lótás-futás

Folyamatosan küzdök önmagammal, az idővel. Sosincs utóbbiból elég. Alig több mint egy hét, és Advent első vasárnapja. Hihetetlen! Szerencsére, az ajándékok nagy része megvan. Martin kemény dió. Csajok kipipálva.

Szösszenetek

Hétfőn de. Martineknak fényképezés volt. A szokásos táncos naptárhoz készültek a képek. Mira az egesz délelőttöt végig csipegette. Azért megpróbálkoztam az ebéddel. 2 bontott bebietel is volt a hűtőben. Kivettem az egyiket, Mira hevesen rázta a fejet. Kivettem a másikat, megintcsak rázta a fejet, h nem kéri. De tovább állt a hűtő elott. Elővettem egy túró rudit. Látni kellett volna azokat a csillogó szemeket, és azt, hogyan tapsolt és kacagott örömében. (Tudom, nem szabadott volna ebéd helyett rudit adni, de egyszer megengedhető.)

Kedden fél6kor már ébredt Mira, cici utan sem aludt vissza. 6:20kor bekapcsolt a radio, utána addig nyugta apát, míg nem segitett neki levetni a zsákot, felhúzni a mamuszt. Ezután mondtuk neki keltse fel a nagyokat. Először Vikihez ment, megpaskolta a hátát, miután szólt neki Viki, hogy felébredt, elindult Ramihoz, öt is felébresztette. Ezután mondtuk neki, h keltse fel Martint is. Ment Martinhoz. Igen ám, de nem érte el, igy kiabált neki, h keljen fel. Miután konstatálta, h Martin is ébren, jött felénk kacagva, tapsolva, h küldetés teljesítve! Imádjuk! :)))

Tóth Attila Emlékverseny

Viki tánciskolás kategóriában indult. Standardből nem jutottak be a döntőbe, latinból igen. 4. helyezést értek el.

Martinék a saját korosztályukban, IFI-ben és felnőtt kategóriában is indultak.
IFI-ben aranyérmet, felnőttben bronzérmet szereztek.

Mind2 gyermekemre nagyon büszke vagyok!

2013. november 11., hétfő

Isis open táncverseny

Martinék 4.ek lettek egyéniben Ifi D latin kategóriában. 5 ponttal közelebb kerültünk a C osztályhoz! :)))

Az otthoni káosz felszámolása

Ma találtam rá erre az oldalra. megosztom veletek, sok hasznos és jó ötletet olvashattok itt:
http://www.urban-eve.hu/

Ezen az oldalon olvastam a flylady programról is:
http://www.urban-eve.hu/flylady-program/

Nekem nagyon tetszik. Többször próbálkoztam magamtól már hasonlóval, de sosem volt kitartásom, mindig valami miatt kudarcba fulladt. Most ennek segítségével megint belevágok!

2013. november 1., péntek

Rosszullét

Hétfőn aerobic után rosszul lettem. Nem állt vissza azonnal a pulzusom, pedig nyújtottunk is a végén, bár sztem kevés volt. Amint vége lett, szívem szerint kifeküdtem volna, de tudtam, h jönnek utánunk a terembe, így felálltam, feltekertem a szivacsot, és amint a falhoz értem a cuccomhoz, éreztem, h szédülök, és ver a szívem, kóvályog a fejem. Még most is előjön az érzet, ahogy írok róla. Megijedtem, így a rosszullét pánikba ment át, hevesen elkezdett dobogni a szívem. Barátnőm ablakot nyitott, vizet hozott, a következő órát tartó edző cukrot hozott. Ivás és mosdás után kicsit jobb lett, cukor után szintén, de nem az igazi. Nem mertem felállni, féltem, h összeesem. Szerencsére utánunk életmód óra volt, így csak beszélgetés. Egy idő után magamba fordultam, törökülésbe ültem, előrehajtottam a fejem, kezemmel megtámazstottam. Pár percig így maradtam. Kétszer egymás után. Nyugtattam magam, h semmi gond. Segített, fel tudtam állni, kimentünk, felöltöztünk, elindultunk haza. Amint hazaértem, átöleltem a férjem, a gyerekeket, akik épp a közelemben voltak, és kitört belőlem a zokogás. Ittam másfél liter folyadékot fél óra leforgása alatt. Megnyugodtam. Éjjel feltettem a kérdést magamnak, h mitől lehetett? Mert nem volt extrém erős óra, nem fáradtam el nagyon. Bár iszonyatosan izzadtam, ennyire talán még soha. És szépen megválaszoltam a kérdést:
keveset ittam aznap
hétvégén órát állítottunk, és korábban szoktunk edzeni
hirtelen álltam fel, pedig jól esett volna kiterülni, így leesett a vérnyomásom