2013. február 26., kedd

Micsoda idő

Szombat reggelre 17cm hó esett nálunk. Eredetileg táncversenyre mentünk volna Martinékkal, de csütörtökön lemondtam, mert férjem már akkor mondta, h nagy hó várható. Ma beszéltem a tánctársakkal, akik útnak indultak, és áldottam az eszem, h nem mentünk. Ugyanis míg Vas megyében tessék-lássék módra volt úttakarítás, addig Zalában semmi.

Igazi nőci!

Vikivel szombat du. csajos napot tartottunk. Kettesben elmentünk vásárolni. Az apropója az volt, h csinos cipő kell Vikinek, mert kinőtte. Nyár végén, ősszel nem találtunk semmilyet, most viszont már muszáj volt beszerezni, mivel pénteken lesz a munkahelyemen a szalagavató. Viki már január óta erre készül osztálytársával, aki egyben kolléganőm lánya is.
Betértünk az első Deichmanba. Persze a gyerek részleg szóba se jöhetett. Szerencse több modell is kapható 35ös méretben. Hosszas próbálgatás után beleszeretett egy magas sarkú, telitalpú, fekete(más színt meg se lehetett nézni), egyszerű kis cipőbe. Hogy ne kapkodjuk el a döntést, még körülnéztünk a Humanicban, és a másik Deicmanban is. A Humanicban a felhozatal katasztrófális volt. Másik Deichmanban pedig nem találtuk meg a kiszemelt csajos topánkát, ill mást se, így visszakanyarodtunk az elsőbe, ahol meg is vásároltuk. A Takkoban pedig fekete csőnacit választott a nagy csajszi, és színes cipőfűzőt.

Ezt nem hiszem el!

Mira ma éjféltől hajnali fél 3-ig nem aludt. Beszélt, nyöszörgött, sírt. Üde, friss, fiatalos és kipihentebb vagyok. Nem tudom mikor lesz az, amikor leteszem aludni, és kb 8 órát alszik egyhuzamban. Na jó, az előzményeket illetően nem leszek ilyen igényes, lejjebb adom. Kb. 6 órát. Az már maga lenne a mennyország. Mi van helyette? 2-3, néha 4 óránkénti ébredés, és tuti hogy az egyik az min másfél, de inkább 2 órás nyüglődés. Na de nem panaszkodom tovább. Fel a fejjel! Örülök, h jött közénk, és szép, okos, és egészséges!

2013. február 25., hétfő

Nagyon le vagyok maradva

Még nem fejeztem be a férjem szülinapjáról szóló bejegyzést, pedig már több mint 1 hónapja volt.

Még nem írtam az ovis SZM bálról, és a múlt szerdai színházlátogatásunkról.

Óvodás feladatlapok

Óvodás feladatlapok
Nagyon jó ötleteket találtam itt, ezért elmentem magamnak.

Fejlesztő játékok

Fejlesztők lapja

Képességfejlesztő feladatok óvodásoknak










2013. február 17., vasárnap

Valentin bál 2013















Egyenlőre ez az utolsó 2, csak ekkora méretben érhető el, de dolgozunk azon, h normál méretben is meglegyen.

2013. február 16., szombat

Támogatókat keresünk

Mivel mindenki ínséges időket él, ezért nagyon nehéz helyzetben van minden olyan sport, amelynek nincsenek támogatói. Legfőképp igy van ez a tánccal. Elnézést kérek minden focirajongóért, de sajnos városunkban oda dől mindig a pénz, és sajnos minden más sportág el van felejtve, vagy éppen nevetséges összeggel ki van szúrva a szeme támogatás címszóval. Két nagyobbam versenyszerűen táncol itt:
http://www.savariatse.com/
Martinék és Vikiék is ezerrel készülnek a magyar bajnokságra, de sajnos erős anyagi támogatásra van szüksége az egyesületnek ahhoz, h el tudjanak a gyerekek utazni az ország másik végébe a bajnokságra. És akkor a ruhákról és egyéb dolgokról nem is beszélek.
Arra szeretném kérni a blogom olvasóit, h ha ismertek olyan céget, vállalkozást, magánszemélyt, aki tudná támogatni az egyesületet, azt ne hallgassátok el előlem! Kérlek bennetek, h szóljatok, hozzatok össze minket. Minden egyes forintnak nagyon örülünk. 

2013. február 14., csütörtök

Kukucs

Tegnap este Mira nagyon nem akart elaludni. Pedig du sem aludt sokat, mondhatni, csak egy nyulfarknyit. Talán a szél, talán a front, talán ki tudja mi miatt. Így próbára tette a tűrőképességünket. Cici-nyüszi, ezek váltották egymást. Elég uncsi volt a műsor. Míg nem apa megelégelte, és mondta, h ne rakjam vissza a helyére, hátha köztünk elalszik. Ekkor már 10 óra is elmúlt. Tudni kell, h a kisasszony 3/4 7től, 3/4 9ig már hunyt egyet, de ő úgy gondolta, hogy köszi, elég volt ennyi, kipihente magát, és mitsem törődött az őseivel, akik pihenni szerettek volna. Szóval odavettem magunk közé. Mira viszont továbbra sem gondolta azt, h aludni kellene, sőt! Ő ettől még inkább elemében érezte magát! Komolyan fontolóra vettem, hogy lemegyek aludni a nappaliba, m fájt már a fáradtság. Mira ezt tökéletesen megérezte kis antennáival, és addig-addig rángatta a fejem alatti kispárnát, íg sikerült megkaparintania. Majd fogta, magára húzta, és elkezdett kukucsot játszani, mindamellett huncutul rám nézett és hangosan kacagott, h haha én nyertem! Ki tudna rá haragudni??? Folytak a könnyeink a nevetéstől, olyan jót mókáztunk 3asban. Majd miután már végképp össze akartam esni a fáradtságtól, sokadszorra megciciztettem, és végre az álammanók csillámpora hatott, és békésen elaludt.

2013. február 12., kedd

Kinder édesarc

Kedves Blogolvasók!
Raminak még mindig nagyon kellenek a szavazatok a www.edesarc.hu oldalon. Ő az 1441-es versenyző. Azt számolgattam, hogy 100 Kinder csoki kellene (azaz 400 szavazat), hogy jelen pillanatban biztosan benn legyen a 80ban. Kérlek benneteket, hogy vegyetek csokit, és szavazzatok Ramira. Mi már megfulladunk a Kinder csokiban. :))) Nagyon benn szeretne lenni a legjobb 80ban, minden nap kérdezgeti, h hányadik. Szóljatok az ismerőseiteknek is legyszi! Szeretnék neki örömet szerezni. Köszi mindnekinek aki eddig szavazott, és annak is, aki ezután fog!

2013. február 11., hétfő

Nevelés

http://felicitasz.blog.hu/2011/02/19/keleti_szulok_nyugati_gyerekek?token=f8a9a96ac2dc5decd8f0eafcf039cb63

4. Fog

Mirának szombaton, azaz 9-én kibújt a 4. foga, a jobb felső egyes. Előszeretettel csikorgatja őket. Ugye a bal felső egyes már több mint egy hete kinn van, igy az kellően megnőtt ahhoz, h anya idegeit borz ölni tudja eme szörnyű hanghatással.

2013. február 10., vasárnap

Kiskutya

Nem volt elég a mellgyulladás, Mira úgy gondolta, ha nem lehet kiskutyánk, majd ő helyettesíti e kis négylábút. Mindezzel nem lenne semmi gond, ha ő négylábra ereszkedve, körbe-körbe szaladgálna a házban, sőt ennek kifejezetten örülnék is. Nem, ő máshogy gondolta mindezt! Megmutatta, h hiába ő a legkisebb, de harapni ő tud a legjobban. Még önmagában még ezzel sem lenne baj. Igen ám, de a célpont az én cicim lett. Pontosabban a bal cicim. A jobbal semmi gondja nem volt, így azt szerencse nem bántotta. Viszont a bal cicimet csütörtökön úgy megharapta, hogy a kelleténél hangosabban rákiáltottam, h nem szabad. Utána együtt sírtunk. Olyannyira megharapott, h vérzett a cicim. Miután megnyugodtunk, felkerestük a gyógyszertárt lanolinért. Ma már egész elviselhető a helyzet. Kiváncsi vagyok, h a közel 1 cm, elég mély vágás mikor gyógyul be. Kiskutyánk azóta nem harap, igaz én is sokkal óvatosabb vagyok vele. Már a szájkosáron is gondolkodtam, de nem találtam olyat amivel szopizni is lehet.

Bronzérem

Viki ma Pécsre utazott az iskola tornacsapatával, ahol az előkelő 3. helyet szerezték meg összetettben . Ha jól emlékszem talajon elsők lettek, de majd ha hazaértek, akkor pontosítok.

2013. február 6., szerda

Mellgyulladás 4.0

Így jár az, aki nem tanul a hibáiból. A hasonalvók táborába tartozom, feltéve ha nem vagyok pocakos, ill. nem szoptatok. Nyáron már megjártam, hasonalvás után kialakult a mellgyulladás, szám szerint nem is emlékszem, h a 2. v a 3. Végeredmény szempontjából mindegy is. Vagány anyu, únva az oldalt fekvést és a különböző kitekert, kényelmetlennél, kényelmetlenebb pózokat, gondolt egyet, h ismét megpróbál hason aludni. De hiába minden trükknek (paplan váll és kéz alá gyömöszölése, memóriahabos matrac), a tejcsatornái elzáródtak. Hogy szám szerint mennyi, azt nem tudom, nem látok bele, de fáj nagyon. Szerencse a lázat megúsztam. Most megfogadtam, h amíg tejet termel a cicim, addig nem kísértem a sorsot tovább.

Édesarc napi köszönet

Köszönöm mindenkinek, aki ma szavazott Ramira! Sikerült előbbre juttatni, igy pillanatnyilag a 266. helyen áll. Egy nap alatt ez nagyon szép eredmény! Szeretnélek kérni benneteket, hogy továbbra is támogassátok Ramit a szavazatai tokkal, hogy sikerüljön az első 80ba bekerülnie. Március 3-ig lehet szavazni. Ha belehúzunk sikerül örömet szerezni Raminak!
Emlékeztetőül a link:
http://edesarc.hu/szavazas/index/page:1/q:Rami


Kinder édesarc pályázat

Ramit neveztem a Kinder édesarc fotópályázatra.
Itt a link:
http://edesarc.hu/szavazas/index/page:1/q:Rami

Kedves Olvasóim!
Lenne egy kérésem hozzátok! Légyszi szavazzatok Ramira! Nagyon szeretne bekerülni az első 80-ba, de ahhoz még sok-sok szavazatra van szüksége. Ha regisztráltok az edesarc.hu oldalán, akkor kaptok egy szavazatot, ha vesztek promóciós csokit (100g-os Kinder csoki), akkor pedig 4 szavazatot kaptok a benne található kódért. Köszöszönöm előre is. Légyszi szóljatok az ismerőseiteknek is! Rami névre keressetek rá, az első ő. Nagyon nagy szüksége van a szavazatokra, mert pillanatnyilag a 306. Köszi mindenkinek!

2013. február 5., kedd

Babakeksz

Ma kora délelőtt anyuval épp kávéztunk. Mira látván, h vmit a szánkhoz emelünk, erőlteljes mámmámmámmá-zásba kezdett. Mivel előtte bukott a szopi után, így nem akartam neki adni semmit, nem is nagyon szoktam de. pótlást adni, de most megsajnáltam, így elővettem egy babakekszet. Mikor meglátta, szinte remegett érte, mintha kajaelvonási tünetei lettek volna. Kezébe adtam, és folyamatosan figyelemmel kísértem, nehogy nagyonn darabot harapjon le. Szépen okosan harapdált a 3 kis fogával, míg egy kicsi darabb maradt már csak. Naív anyukaként gondoltam, h elveszem tőle, és majd szépen pici darabokra morzsolva odaadom neki. Elvettem féltve őrzött kincsét, (mert már az elején is, mikor meg akartam igazítani kezecskéjében a kekszet, teljesen kiakadt, hogy mit képzelek én, hogy hozzá merek nyúlni az ő finomságához!), és hatalmas sírásban tört ki. Nem is akármilyenben! Szó szerint mindkét szeméből patakokban folytak a könnyek,és vígsztalhatatlan volt. Mit volt mit tennem, visszadtam a pici kekszdarabot a kezébe. Miután megnyugodott, az első dolga természetesen az volt, h egyben betömte. Szemfüles anyuka kibányázta a kekszdarabot Mira szájából, Mira újabb sírásban tört ki. De anyuka nem akart tovább kockáztatni. Cicivel kínáltam helyette, de még közben is hüpögött, és cicizés közben rám-rámnézett könnyes kis szemeivel. Elolvadtam a nézésétől... Imádom!

Fogyókúra helyett alakformálás

Rájöttem, h fogynom már nem kell. 53kg-ot mutat a mérleg, de mutatott már 52kg-t is. Ez a165cm-es magasságomhoz megfelelő. 50kg az alsó határ, az alá semmiképp nem szeretnék menni. Bezzeg azok a fránya centik a derekamon és a hasamon. Azok nem akarnak megmozdulni! Döntöttem! 2hónap után véget vetek a tunyaságomnak. Tegnap nekiálltam edzeni. Nagyon rám fér! Még a kezdők anyagát sem bírom. Még novemberben regisztráltam a www.tornavideo.hu oldalán. Meg is kaptam az azonnali edzéstervet, a decemberit is, és a januárit is. Szépen ott vannak a postafiókomban. Egy hete kattant vmi, és mondtam magamban, h elegem van a pocakomból! Szerdán tornáztam egyet. Könnyűnek tűnt, de csak 2 kört tudtam megcsinálni, mert közben Mira felébredt. A 3.at este azért megcsináltam. Másnap iszonyú izomlázra ébredtem. Meglepődtem saját magamon. De azért hű maradtam az elhatározásomhoz, és a februári edzéstervnek tegnap nekiálltam. A végére folyt rólam a víz. Most épp pihenek. A hasizomból 2 kört alig bírtam megcsinálni. Kidőlt én mint egy kutya. De nem adom fel!  Formás testet szeretnék. Még az intervall részből hátra van 3 kör. Az se piskóta, de muszáj megcsinálom!

2013. február 2., szombat

3. fog

Január 31-én kibújt Mira 3. foga, a bal felső egyes. A jobb oldali is beindult, be van duzzadva, picit fehér, de még sztem 2 hét mire áttörik. Viszont az alsó 2vel is tökéletes kiskutya. Mindent megrág, ami a keze ügyébe kerül, sajnos sokszor a cicimet is. Főleg akkor, ha köszöni szépen nem kér már. Elég furcsa kifejezése a megköszönésnek. Próbáltam már felhívni a figyelmét, h ez igy nekem fáj, és nem szabad, de csak kaján vigyor a válasz. Lehet, h kamatoztatni kellene eme tudását, és piercing szalont kellene nyitni, mikor a felső 2 fog is rendesen kibújt. Ott kiélhetnéilyen irányú törekvéseit, pénzt is hozna a házhoz, és az én cicim is talán megmenekülne.