2012. október 31., szerda

Aerobik-lustaság 1:0

Lustaságomat legyőzve, több mint 1 év kihagyás után, ma elmentem aerobikozni. Anett barátnőmnek köszönhetem, ő beszélt rá. Nagyon jól esett a mozgás! Aminek igazán örültem, az az, h nem lihegtem, sikerült végigtornáznom úgy, h nem emelkedett meg a pulzusom annyira, h kapkodjak a levegő után. Büszke vagyok magamra! Biztos, h lesz folytatás.

Tegnap ráálltam a mérlegre, és a 2 hét kihagyás ill. a keresztelői finomságok után 54kg-ot mutatott a mérleg. Ráadásul este! Már csak azokkal a fránya centikkel kell megküzdenem. Cél továbbra is, h Mira 1 éves szülinapjára megszabaduljak a hurkáimtól. Az egészben az a rossz, h mindenki azt mondja, h mit akarok én, milyen vékony vagyok, nagyon jól nézek ki! Ez közel sem igy van.

Játékszenvedély

Mobilomra még nagyon régen letöltöttem a Triple Town játékot. Véletlenül történt, azt se tudtam mi ez. Mára viszont imádom! Még szerencse, h 150 lehetőség van a pakolgatásra egyszerre, és kb 1 óra, mire ismét lesz ennyi lehetőség. Amúgy mentségemre legyen mondva, logikai játék, de szórakoztató. Ennyit én is megérdemlek! :)

Még, még, még, ennyí nem elég!

Kismama társaim a fórumon sorra mesélnek az x+1szeri éjszakai kelésről. Szerintem már doktori disszertációt is írhatnánk erről, illetve az anyára gyakorolt hatásáról. Mira sem kivétel! DE! Ma éjjel, kivételesen 1szer ébredt, 4kor. Ami igazából már nem is éjjel, hanem hajnal. Na jó, de nem ám 7kor, de nem is 8kor aludt el, hanem 10kor ájult be a 90ml tápitól. Ugyanis du. jó nagyot aludt, és igy jól tele lettek a cickóim. Igen ám, de úgy jól lakott, h főzeléket már nem adtam neki, hiszen a tejci egy részét is visszabukta a kis mohó. Viszont a pocakban azért hiány keletkezett fürdés után, amit nem elalvással hozott a tudtomra. Fogtam magam, lejottem tápit csinálni. Abból kb afelét egy szuszra be is szippantotta. Mivel nem volt kedvem lejonni az üveggel, igy addig-addig tömtem bele, amíg el nem fogyott. :))) cserébe, közel 6 órát aludhattam. Azt gondoltam, h legkozelebb 7kor ebred, es még 2 ora alvasban lesz részem, micsoda királyság lesz, de Mira nem igy gondolta! 6 körül jelezte, h bizony toltesre szorul!

2012. október 29., hétfő

Mérges vagyok magamra

2 hete pihentetem a fogyókurát. Bosszant nagyon, de sajna betette a kiskaput a 7végi kereszteló. Ennyi süti rég volt itthon, és egytól egyig mind isteni, és nem bírok ellenállni nekik. De ma ettem belőlük utoljára, és ma nekiállok a tornának is ismét. Muszáj, mert amitől megszabadultam eddig, az most ebben a pár napban sikeresen vissza is jött sztem. Bosszant nagyon, de hát nem tudtam megtagadni magamtól a finomabbnál finomabb falatokat. De ennek vége, ma már csak inni fogok, és hnap beiktatok egy gyümölcsnapot, utána pedig visszatérek a régi kerékvágásba.

2012. október 28., vasárnap

Keresztelő

Tegnap Szent Lucia oltalma alá került Mira. Megható volt a keresztelő, márcsak azért is, mert Viki és Rami segitett a pap bácsinak. Dehogy bácsi! Fiatalabb talán mint mi! Abszolút evilági, és nagyon barátságos. Keresztelő végén kivette kezemből Mirát, és megmutatta neki a Jézuskát. Mira egy hang nélkül nézhette az oltárt. Keresztelő után a szűk család(17en) összegyűlt nálunk, ettünk, ittunk, beszélgettünk. 2en hiányoztak sajnos, Édesapám, és keresztanyám, de tudom, hogy lélekben velünk voltak. Ma pedig mise után megáldott minket szülőket is. Nem vagyunk templomba járók, de hiszünk Istenben. Viszont a mai mise hatására úgy döntöttem, ha nem is rendszeresen, de havi egyszer Ramival elmegyünk misére. A keresztszülőktől 2 kis angyalkás tartót kapott Mira, egyet az első hajtincseknek, egyet a fogacskának. Anyukámtól egy horoszkópos aranymedált és bodykat, a többiektől pedig pénzt, abból majd vmi maradandót szeretnék venni.

Fülbevaló

Gondoltam egy merészet, és kilyukasztattam Mira fülét. Pénteken mi 4en, csak csajok elmentünk a fülész doktor bácsihoz, aki pár pillanat alatt belevarázsolta Mira fülébe a csajokról-csajokra öröklődő fülbevalót. Addig sírt csak Mira, míg lefogtuk, ez is azt bizonyítja, h nem fájdalmas művelet. Csini lett a kiscsajunk!

2012. október 26., péntek

Kajlak Viki

Rami mostanában megint sokszor játszik a FP éneklő kutyájával. A kutyussal együtt énekel. Viki is szívesen csatlakozik. Tegnap reggel jön le Viki reggelizni, és közli, h Rami süket. Kérdezzük tőle, h miért. Mondja, mert nem jól hallja mit énekel a kutya. Azt énekli, h KAJLAK ÉS FÜLEK, és Rami azt énekli, h KAJLA KIS FÜLEK. Hiába magyarázzuk Vikinek, h Rami hallja jól, nem tudtuk 3an se meggyőzni. Ő hajtogatta a saját igazát, és megjegyezte, h mi is süketek vagyunk. Kérdeztük, h egyszerre 4en? Egyből az autópályás vicc jutott az eszünkbe. Már könnyeztünk a nevetéstól. Közben megérkezett Rami a kutyussal, közösen meghallgattuk az éneket, és próbáltuk megértetni Vikivel, h Raminak van igaza. De Viki hajthatatlan volt. Utolsó kísérletként kértük magyarázza meg, h mi az a KAJLAK, mert az értelmetlen. Ő egyből rávágta, h az a lelógó kutyafül. Szuper nyelvújító! Kazinczy is megirigyelné!

2012. október 25., csütörtök

Lazulás

Mérges vagyok magamra, h mennyire nem figyelek a kajázasra, és a tornázást is hanyagolom. Nincs mentségem, max az állandó lótás-futás, közben kapjunk be gyorsan valamit. Hozni nem húztam, de fogyni se fogytam. És ezen van a hangsúly. Ma véget vetek ennek, és jobban odafigyelek. Először vasárnapot gondoltam az újrakezdés ék, mert szombaton keresztelő, de ha húzom-halasztom az újrakezdést, v inkább rendszeres folytatást, akkor az semmi jóra nem vezet. Igy mától megint írom mit eszek, ill. 16 után csak gyümölcs v joghurt, 18 után semmi. Kivéve hnap, mert pici lányom keresztelőjét csak nem hagyom ki!

2012. október 23., kedd

Turmix

Na nem valami jófajta italról lesz szó, hanem csak arra utalnék, h ebben a bejegyzésben írok mindenféle dologról, ami éppen eszembe jut.
Sikerült Martinnak egy kis örömet okoznunk. Nyár óta próbál apa időt szakítani arra, h egy szem fiát megismertesse az autóvezetés rejtelmeivel. Na erre végül tegnapelőtt sort kerített. Mivel szeretek meglepetést okozni, ezért csak annyit mondtam Martinnak, h jojjon le, oltozzon, mert apának segíteni kell. Ő a kinti papucsat akarta felvenni, de figyelmeztettem, h az nem lesz jó. Szokásos kamasz unottsaggal teljesítette az ősei kereset. A meglepi után fuligero szájjal lepett be az ajtón, és mesélte, h azért nem olyan egyszerű ez, mint ahogy eddig gondolta. Az elindulast és a megállást gyakoroltak.
Végre eljutottam addig, h megszervezzem Mira keresztelőjét. Most szombatra kaptam is időpontot. Mivel a nagycsajoknak minibb korukban keritettunk erre sort, ezért a fehér kis keresztelos rugó jócskán kicsi Mirára. Fehér kis felsoje van, mar csak naci kell hozza. Gondoltunk egyet és tegnap kimentünk Ausztriába vásárolni. Eredmény: fehér sapi, fehér body, fehér zokni. Nacit egyetlen egyet találtam fehéret a cundaban, de az is egy együttes része volt, és miért is ne, méret nem volt belőle. :(( igy itthon kell korulneznem ezügyben.
amúgy nem tervezek nagy felhajtást, mi, keresztszulok, anyu, anyosek(ha eljönnek) és Robi tesojaek. Ez 16 fő. Fél5kor kezdődik. Utána hidegtalat és sütit gondoltam. Persze anyukám tegnap a telefonban beprobalkozott nagyobb felhajtasos ötletével, de gyorsan rövidre zártam.
most gépelés közben találtam ki, h a heten kilyukasztatom Mira fület, hiszen elmúlt fél éves, igy már igazi csajosan feszithet a képeken.

2012. október 22., hétfő

Megállás

Na, nem állítom meg a blogom, csak egy kis megtorpanás volt.

A fogyokúrát nem hagytam abba, de egy 7 szünetet tartottam. Az evésre továbbra is odafigyeltem, bár most 7végén nem, de nem tornáztam. Kellene az aerob mozgás, amihez idő és legfőképp Mira nélküliség kellene. Jól jönne egy ellipszis tréner, apának mondtam is, nem is ellenezte, de sajna most nincs rá keret. Ebben a hónapban nagyon sok extra kiadás jött össze, nem is sorolom fel, sajnos a nyaralásos pénzhez is hozzá kellett nyúlni. És a jövő hónap sem lesz jobb, mert már csak GYED lesz... :((( De nem adom fel a nyaralásos terveim.

Több rossz hír is megtalált, örülök, h nekünk "csak" anyagi gondjaink vannak. Elviselném, ha nem kellene állandóan sakkozni a pénz miatt, de inkább ezt csinálom, inkább lemondok a nyaralásról!

Remélem olvasóim elégedettek, próbáltam behozni a lemaradásom, ezután igyekszem minden nap jönni, ha csak röviden is.

Mira 6 hónapos, azaz már fél éves!

Hihetetlen, hogy repülnek a hetek, hónapok. Még csak most írtam rólad, hogy 5 hónapos lettél, és holnap lesz egy hete, hogy betöltötted a 6.hónapot!

6 hós méreteid
hossz: 65cm
súly: 6570g
fej:42cm
törzs: még nem mértem
Ruha méreted 68, 2-es pelust hordasz.

Ilyen vagy 6 hónaposan

Mozgásod
Ez nem fejlődött az elmúlt hónapban látványosan. Elfordulsz mindkét irányba, de hasra nem akarsz még fordulni. Miért is tennéd, hiszen ugyanúgy mint a nagytesóid anno, te sem szereted továbbra se a hason fekvést. Persze a gonsz anya, azaz én, majdnem minden nap letesz hasra, h erősödjön a hátad. Hasizomból próbálsz felülni az ölünkben, illetve pár másodpercig megülsz, ha felültetünk. Persze tudom, ez nem szerencsés, de utálsz már feküdni, és ebből a szemszögből jobban tetszik a világ. Azért nem engedjük sokszor és sokat. Szopizás közben továbbra is folyamatosan járatod a lábad.

Fürdés
Ma újrakezdtem a masszírozást, próbálom rendszeresíteni, ha nem is minden nap, de hetente többször szeretnék időt szakítani rá. Fürdés közben a követ mindig eláztatod, Viki a taki néni, aki összetörli utánad a rengeteg vizet. :)
7 órakor óramű pontossággal, nyűgösködéssel jelzed, hogy hahó, menjünk fürdeni! :)

Alvás
Továbbra is fényévekre vagyunk sajnos az éjszaka átalvásától. Este legtöbbször 8-9 körül alszol el. Utána vmikor 11-12 körül, 3 körül és 6 körül kelsz szopizni. Persze, mostanában, volt, h óránként keltél. Elkezdtük kedden a főzeléket is, nagyon remélem, hogy hosszú távon pozitív változást hoz  ahozzátáplálás az alvásodban. Nappal de. 10 körül alszol el, és van, h délig is elalszol. Ha csak 11ig, akkor fél2 körül sikerül elaltatni, és 4ig, fél 5ig alszol, de ha délben ébredsz, akkor nehezebb, inkább 3 körül alszol el. Ez akkor rossz, ha tanítvány van. De nem szívesen ébresztelek emiatt 11kor. Néha, este 5 urán is alszol még egy órácskát, de jobb, ha nem, mert akkor 8-fél9 körül elalszol. Magadtól sosem, maximum az autóban, ittben általában Viki ölében sikerül elaludnod.

Evés
Az igény szerinti szopi megmaradt, de kiegészült a főzelékkel és most már rnedszeresen a gyümölccsel is. Ígényled is. A tápszert nem is nagyon fogadod el pótlásként. (én hülye a Glamour napokon vettem a Müllerben egyet, de minek?????, még van egy bontatlan 0+os)  Délig csak szopi, délben szopi után főzelék, majd alváshoz megint szopi, du. szopi, utána gyümölcs, este szopi után vagy maradék főzelék, vagy tejpép, vagy tápszer, majd alváshoz megint szopi, és éjjel is csak szopi. Napközben mindezeken felül van jópár extra, megnyugtató szopi is. :))

Játék
Szereted ha mondókázok neked, illetve, ha valaki foglalkozik veled. Az önálló játékot gyakoroljuk, de nem igazán megy. Csörgökkel, plüssökkel eljátszol, pontosabban elrágcsálod őket. És a babatornáztató, vagy minek hívják, az is nagy sláger. Talán azzal vagy el a leghosszabb ideig. Már gondolkodtam azon, h ne und meg, veszek egy másikat is. :))

Beszéd
Változatlanul szívesen hallatod a hangod. De nem bővitetted a repertoárodat még, maradt a bürrögés és énekelgetés. Ja és a reklamálás, ha valami nem tetszik. :)

Heti menü 42.-43. hét

Szerda és Péntek
Tésztás leves, tojásos nokedli

Csütörtök és Szombat
Lencseleves és paprikás krumpli

Vasárnap
Kornéléknál ebédeltünk :))

Hétfő és Szerda
Gyümölcs leves, hagymás-fokhagymás sült csirkecomb, zöldséges rizs

Kedd és Szerda (mert nem hiszem, h elég lesz a mai maradék, nagyon ízlett mindenkinek) Zellerkrémleves,sóska, krumpli, virsli

Csütörtök és Szombat
Borsóleves, káposztás kocka/sonkás tészta (még nem döntöttem el)

Péntek
Frankfurti leves, halrudacskák, rizs, tartár

Vasárnap és Kedd
Húsleves, kolbászos, krumplipürés csirkemell

Elmaradás

Nagyon sajnálom, de az elmúlt időszakban próbáltam behozni a mindennapos elmaradásaim, és ennek a blogom látta kárát. Napközben a szokásos dolgok, és estére sokszor annyira álmos voltam már Mira éjjeli sokszori ébredései miatt, h néha már a Barátok köztön is elaludtam. Így a blogírás elmaradt.

Ma du. sikerült Mirával aludni, és az éjszakánk is kifejezetten jó volt, "csak" éjfél körül kelt, igaz akkor visszaalvás után nemsokkal sírva ébredt is, és fél 2ig tartott a fentlét, de utána fél 6ig húzta a lóbőrt. Igazi ajándék volt Mirától, mert ilyet az elmúlt időszakban nem csinált. Szó mi szó, este majdnem egy teljes adag tejpépet bevágott. :)) És utána fél 9kor keltünk.

2012. október 10., szerda

Elmélkedés

Milyen Érdekes az élet! Mennyit változik a gyerekei által az ember! Illetve milyen sokmindenre megtanitanak bennünket gyerekeink! Engem legtöbbre Mira tanít. Ő az aki maximális figyelmet igényel, így ha ébren van, akkor az esetek nagyon nagy %-ában foglalkozást követel magának. Ugye vkinek szórakoztatni kell. Mivel délelőttönként kettesben vagyunk, így nagyon be kell osztanom az időmet, h mindenre jusson. Mira ezt nagyon jól megtanítja nekem.

2012. október 8., hétfő

Heti menü

Vasárnap
Gombakremleves, rántott hús, kukoricás rizs, savanyúság. Ez lesz kedden is.

Hétfő
Gyümölcsleves, mákos tészta. Ez lesz szerdán is.

Csütörtök
Karalábé leves, rakott krumpli. Ez lesz szombaton is.

Péntek
Lencse leves, spagetti

Kicsit egyedül

Viki és Rami azóta rágta apa fülét, h menjenek moziba, amióta elkezdték reklámozni a Sammy nagy kalandjai 2-t. Mivel tegnap nekem mentünk cipőt ... Eddig jutottam, és vége lett az egyedül létnek. :))) Ugyanis csak normál módon vetítették, így hazajöttek, és ma mennek a 3D-s verzióra. Pedig örültem volna egy kis magánynak, Mira is aludt. De nem jött össze. Majd legközelebb. :)

2012. október 5., péntek

Holtpont

Utálom magam! Utálok tükörbe nézni! Utálom a hurkákat a hasamon. Úgy nézek ki mint egy török basa! Kezeim, lábaim mint a pálcikák, a hasam meg mint egy félidős kismama pocakja. Hiába minden igyekezetem, nem tudom így elfogadni magam, de azt se, hogy ez 2 hét alatt nem tűnik el, hiszen nem is annyi idő alatt keletkezett.

2012. október 4., csütörtök

Fogyókúra 10. nap

Reggeli
2 kifli melegszendvics

Tízórai
1ésnegyed kifli melegszendvics, 5 db Bon-Bon(ez nem kellett volna, de azt gondoltam jó lesz a migrénre, persze nem)

Ebéd
Daragaluska leves, rakott kel

Uzsonna
1cs Győri édes jó reggelt


Mozgás
Mivel egész nap migrénnel küzdöttem, így elmaradt minden mozgás. Ma pótolom.

2012. október 3., szerda

Gyerekekről

Martin
Kamasz, néha nagyon. Alapvetően jó gyerek, mindenkinek ilyet kívánok, de kiakaszt sokszor a véleménynyilvánításával. Nem is a mivel van a baj, hanem a hogyannal. A stílust nagyon gyakorolni kell még.

Viki
legnehezebb dió. Tüneményes, szeretnivaló, de sírba visz a hanyagságával. Precizitásból egy gramm se szorult bele. Nagyon figyelmetlen, és az a baj, h ez a teljesítményén is meglátszik. Van még mit faragni rajta.

Rami
Az oktatás átszerveződése miatt középsős és nagycsoportos egyben. Január 1ig előbbi, utána utóbbi. :) Komolyan mond vicc. persze nem viszem suliba jövőre semmiképp. Amúgy, okos, ügyes értlemes, de tanulhat egész életében eleget. Játszon még csak, legyen egy plusz gondtalan éve. Mivel nagynak sorolják, ezért a"r" betű miatt jár logopédushoz, amit nagyon élvez. Remélem ő lesz az a gyerekem, akivel semmilyen tanulási gondom nem lesz.
Mert Martinnak jó esze van, a szorgalma hagy kivetnivalót maga után. Vikinek nem olyan jó az észjárása, és hát a szorgalmán is van mit csiszolni. Nem rossz tanuló, de messze van a kitűnőtől. Olyan 4,5. Ha egy kicsit szorgalmasabb lenne, aminek látom a csíráit már, és jobban odafigyelne, akkor sokkal jobb eredményt tudna elérni. És hát Raminak eddig úgy tűnik, hogy vág az esze, mint a borotva, és szorgalmas is. Hozta haza a logopédiai füzetét, és mondta mi a házi, és csinálta is egyből. Remélem megtartja ezt a jó szokását sokáig! :)))

Mira
Fogalmam sincs ő milyen lesz. Egyenlőre azt veszem észre, hogy ő a gyerekeim közül a legmimózább. Még a tüsszentésemtől is megijed sokszor. Anya szoknyája mellett érzi magát biztonságban. Kíváncsi vagyok, mennyit fog változni.

Fogyókúra 8. és 9. nap

Mivel tegnap egyik barátnőmhöz mentem el de., du. pedig a városban sétáltak Mirával míg Viki és Rami tán ön voltak, ezért megint egyben írok 2 napról.

8. nap
Reggeli
1 szelet TK kenyér, felvágott, paprika, paradicsom

Tízórai
3szelet süti, 3 Mini pogi

ebéd
Húsleves, borsófőzelék, 2 virsli
Uzsonna
müzli

mozgás
250 hasizom


9. nap
Reggeli
1 szelet TK kenyér, felvágott, paprika, paradicsom

Tízórai
túró rudi, 1 db profiterol

Ebéd
zellerkrémleves, hortobágyi húsos tészta, aminek nagy részét megette Rami :)

Uzsonna
nagy tál müzli


mozgás séta, 250 hasizom

2012. október 1., hétfő

Fogyókúra 6. és 7. nap

Mivel tegnap vendégeink voltak, ezért nem volt időm netezni.

6. nap
Reggeli
1 szelet teljes kiőrlésű (ezentúl csak TK) kenyér, felvágott, paprika, paradicsom, kávé
tízórai
túró Rudi
ebéd
Karfiolkrém leves, borsófőzelék, 2virsli
uzsonna
2 áfonyás falatka és pár villa dödölle

Sajnos süti készítés közben, nyalintottam a krémből párszor mozgás
nem sok, csak kb 1-másfél órás séta Kőszegen


7. nap Reggeli
1 szelet TK kenyér, felvágott, paprika, paradicsom, kávé
tízórai
kimaradt, mert viszonylag későn reggeliztünk

uzsonna
nem tudom hány szelet, talán 3, süti, és pár db, talán 5-6, apró pogi
Barátnőméknél 2db hókifli, 1db Mini pogi

na ezek tudom, h du. nem kellettek volna, de nagyon fincsire sikeredtek. :))
mozgás
kb fél óra séta

erre a 2 napra nem vagyok a legbüszkébb, de mivel a célom nem a gyors fogyás, ezért úgy gondolom ennyi lazítás belefér.

Egy hét utáni mért adatok, amikben változás történt:
has:90cm(-1)
derék:78cm(-3)
súly:54kg(-1) sajnálom, h a digitális merlegunk bemondta az unalmast. Mér, de hülyeséget mutat. 118kg vagyok rajta. :))) sztem rövidesen szerzek be egy másikat.