2012. augusztus 20., hétfő

Evita

Szombaton megvolt az utolsó Evita előadás is. Nagyon-nagyon büszke vagyok Martinra. Hatalmas élmény birtokosa lett. Bebizonyította, h jó nevelést kapott. Elengedtük a záró partyra, és ennek ellenére nem ment. Meglepődtünk Robival, egyben persze örültünk is, h nem kell izgulni érte. Mondjuk sztem kicsi még ehhez, sok volt neki ez a 2 hét hajtás, elfáradt. Most anyunál pihen, tegnap vittem, vasárnap megyünk érte.

Nátha

Tegnap estére benáthásodott Mira. Azóta hóemelkedése is van. Szerencse 38 egész 1-2 foknál feljebb nem megy a hője. Tegnap este is és ma este is kapott egy adag Nurofent. Ma du. már határozottan kevesebbet kellett porszívózni az orrát. Viszont az éjjelünk katasztrófális volt. Én talán ha 2 órát aludtam, azt is részletekben. Nem tudom hányszor szívtam le a noziját, mert nem számoltam. Remélem hnap már hőemelkedése sem lesz. Ez az első betegség. Nagyon bízom abban, h hosszú időre az utolsó is.

2012. augusztus 16., csütörtök

Mira 4 hónapos

Ma töltötted be a 4. hónapodat. 4 hós méreteid hossz: cm súly: 5650g fej: cm törzs: cm Ruha méreted 68, 2-es pelust hordasz. Ilyen vagy 3 hónaposan Mozgásod Már többször sikerült hasadról a hátadra fordulnod. Mivel nem szeretsz hason lenni, így nem sűrűn gyakorolod ezt a tudomanyodat. Ha jókedvű vagy, akkor szívesen vagy hason, és át is fordulsz, ellenkező esetben ha elfáradsz, akkor sírni kezdesz a fordulás helyett. A hátadról viszont még nem tudsz hasra fordulni. Kezeddel szépen megfogod a játékaid, viszont magad nem veszed még fel. Mindent egyből megkóstolsz, ill a kezeid rágcsálod. Sokszor szinte az egész öklödet beveszed, és akkor elkezdesz ökölődni. Nyálad ugyanúgy folyik továbbra is. Viszont vettem borostyán láncot, így kicsit nyugodtabb vagy. Fürdés Fürdeni továbbra is nagyon szeretsz. Csak néha sírsz, ha kiveszlek a vízből. Elkezdtem a maszírozásod, amit csak akkor csinálunk, ha rosszabb idő van, és korábban fürdünk. Néha olyan hevesen pancsolsz, h úszik az egész fürdő. Alvásod Alakulóban van. Este néha sikerül 9 körül elaludnod, ritkán 9 előtt. Utána nem tudom mitől függően, de vmikor 1 és 3 között kelsz szopizni. Majd 5 ill 7 körül. Éjjel elég az egyik cici is, de reggel már kéred mind2t. Ha szerencsém van, akkor még 9 körülig visszaalszol, de ritkán fordult elő ez mostanában. Majd de. alszol egyet, néha csak rövidet, de pl ma majdnem másfél órát aludtál de. Délután is inkább 2 rövidet alszol. Egyet közvetlenül ebéd után, egyet pedig olyan 5-6 óra körül. Fürdeni 8 óra körül szoktunk. Evés Továbbra is igény szerint szopizol, ezért nem tudom hányszor eszel egy nap. Du. 4-5 óra körül kapsz általában pótlást, ami 60-120ml között szokott lenni. Egyébként elég a cici. Már nem fejek éjjel. Játék Már egyre hosszabb ideig játszol el magadban. Szívesen vagy a játszószőnyegen, a pihenőszékedben nem olyan hosszú ideig vagy el. Mindent a szádba veszel, megkóstolsz. Sokat nevetsz már hangosan is, és egyre többet beszélgetsz. Extra érzékeny baba vagy, megijedsz a hangoskodástól, és mostanában az idegenektől is félsz, heves sírásban törsz ki.

2012. augusztus 15., szerda

2 keréken

Martin szülinapjának árnyékában elfelejtettem megírni egy fontos momentumot Rami életéből. Pont Martin 16. Szülinapján megtanult 2 keréken bicajozni. Előtte már próbalgatta, de nem sok siker koronázta a próbálkozásokat. Igaz nem is volt nagyon kitartó. De amiért büszke vagyok rá, h magától tanulta meg, senki sem segitett neki. És a másik dolog, amiért büszke vagyok, az az, h azt mondta, h mire megjönnek a nagyok tánctáborból, addigra megtanul. Szombaton mentünk értük, és Rami csütörtökön 2 kerekezett. Remélem mindenben ilyen céltudatos lesz!

Büszke vagyok a fiamra

Tegnap este megvolt az Evita premierje. Hatalmas sikert aratott, visszatapsolták őket. Jó érzés volt látni Martint a színpadon neves színészek társaságában. Ügyesek voltak a táncosok, utána beszélgettünk és anyai szívünk mondta, h jobb lett volna azért, ha kicsit hosszabban táncolnak. Nem baj, részt vettek benne, és ez a legfontosabb. Előadás után a rendező felkereste az egyesület táncosait, megdicsérte őket, és az edzőnek, Ági néninek, személyesen gratulált. Eszembe jutott, h milyen nagy már Martin és milyen jó, h már ekkora. Sokan kérdezték már, h megbántam-e, h ilyen fiatalon szültem. DE EGY PERCIG SE! Ma is ugyanígy csinálnám! Imádom őt! Tudom, h lányt vártunk, de 10 lányért se cserélném el! Örülök, h fiú. Felnézek rá, hiszen több mint 20cm a különbség köztünk. De nemcsak ezért, hanem azért is, mert nagyon jó gyerek! Mindenkinek ilyen kamaszt kívánok. Oké, neki is vannak rossz napjai (de kinek nincsenek?), és akkor olyan mint egy bolhás medve, csak morog. Nagyon szeretném, ha teljesülnének az álmai, mert igazán megérdemli!

2012. augusztus 13., hétfő

Mira 17 hetes

Hihetetlen, olyan mintha tegnap született volna, és csütörtökön 4 hónapos lesz. Ma mértem és már 5580g. Ééés ma adtam rá az utolsó 1-es pelust. Apa tegnap felfedeztette Mirával a lábikóit. Amikor a magasba emelte, akkor azokat nézegette és próbálta megfogni.

2012. augusztus 11., szombat

Rég írtam

Ennek pusztán prózai oka van, se időm, se kedvem nem volt hozzá. A 7 elég mozgalmasan telt. 4én hazahoztuk a nagyokat a tánctáborból. Mikor mentünk értük bemutatót tartottak. Jó érzés volt látni egy hetük munkáját. Du. fellépésre vittük őket. Ezen a 7en megkezdődött Martinnak az Evita próbái. Erről inkább nem írok. 9.én Zánkán voltunk táncversenyen, 13 pontot hoztak, 36ból 23-26.ak lettek. Pech, mert 22es elődöntő volt. Majd legközelebb. Mira hisztis kiscsaj, ha épp nem az van, amit ő szeretne. 7főn volt 16 hetes. 5390g. Napi kétszer 60ml v csak egyszer 90ml pótlást kap. Éjjel továbbra is 2 óránként ébred. Elég egyik cici, és alszik is vissza. A héten megkezdtem a kiságyba visszaszoktatását, ami egész sikeres, a ma éjszakát leszámítva, mivel 2től fél5ig szopi-bealvás-ágyba vissza-feléébredés-szopi kört ismételtük. És az egészben az a poén, h nem a visszatevésre ébredt fel, hanem utána pár perccel...

2012. augusztus 2., csütörtök

16 év

Hihetetlen számomra, de igaz. Martin ma 9:30kor betöltötte 16. életévét. Olyan, mintha tegnap született volna, minden momentumra kristály tisztán emlékszem. Csodálatosan telt vele ez a 16 év, és nagyon remélem, h még nagyok sok ilyen közös 16 évben lesz részünk. Mindenkinek ilyen áldott jó gyermeket kívánok. Persze voltak rosszabb napok is ezalatt az idő alatt, de ki emlékszik azokra?! A rengeteg jó mellett eltörpül. Kívánom, h teljesüljön minden álma! Köszönöm, h Martin tett édesanyává, köszönöm, h van nekem. Íme így kezdődött élete: Első gyermekem 1995. novemberének első napjaiban foganhatott, és Mikulás napján lett pozitív a teszt. Várandósságom végig problémamentes volt. 1996. augusztus 2.-ára voltam kiírva. Elsején reggel elment a nyákdugó, de fájásaim nem voltak. Felhívtam az orvosomat, de mondta felesleges bemenni, várjak, amíg rendszeres fájások lesznek. Eltelt az egész nap fájások nélkül. Este nagyot sétáltunk a férjemmel, és már azon jártak a gondolataim, hogy én leszek az első, akiben benn marad a baba. Másnap hajnalban nagyon enyhe, de rendszeres fájásokra ébredtem. Reggelig még el-elbólintottam a méhösszehúzódások között, amelyek egyre sűrűbben jelentkeztek, de nem voltak erősek. 6 óra körül felébresztettem a férjemet, aki addig békésen szunyókált mellettem, és boldogan újságoltam, hogy indulhatunk. Már 3 perces fájásaim voltak, amikor telefonáltam az orvosomnak. Lezuhanyoztam, közben férjem telefonált a mentőkért, akik perceken belül meg is érkeztek. Ekkor már másfél perces fájásaim voltak. 7 óra körül kerültem fel a vajúdóba a férjemmel együtt. Megvizsgált az ügyeletes orvos, és közölte, hogy 2 és fél ujjnyira nyitva vagyok. 8 óra körül érkezett meg az orvosom, aki hamarosan burkot repesztett (ekkor már 3 és fél ujjnyira kinyílt a méhszáj), aminek hatására fájásaim elég intenzívvé, és szinte egybefüggővé váltak. 9 óra után kísértek a szülőszobába. Felfeküdtem az ágyra, lábaimat kiszíjazták és nem emlékszem már hányadik nyomásra, de nagyon könnyen 1996. augusztus 2-án délelőtt 9: 30-kor megszületett kisfiam. Határtalanul boldogok voltunk. Mivel úgymond „nagyüzem” volt, ezért csak egy pici időre hozták oda hozzánk, akkor valamennyit szopott, de délutántól már az osztályon folyamatosan együtt voltunk. Sajnos a gátsebemmel nagyon sokat szenvedtem, még szülés után két héttel se tudtam ráülni.

2012. augusztus 1., szerda

Pozitív változás

Ma de. Mira rekordot döntött. Na nem olimpiait, csak szimplán "anya nélkül ellevésit". Kerek 1 órán keresztül eldünnyögött. Igaz nem magában, hanem Rami bébiszitterrel, de csendben volt, JÁTSZOTT! És ez hatalmas szó! Még előtte a hiperaktívitásról keresgéltem a neten, biztos megérezte, és biztosított róla, h nyugi anya, tudok én nyugis baba is lenni. Majd mindezt megismételte du. Boltba mentünk és példásan viselkedett akkor is! Sehol egy vinnyogás, nyekergés. Megtarthatnád ezt a jó szokásod!